Класичний чизкейк з лохиною: вийде смачнішим, ніж у кафе
Класичний чизкейк з лохиною: вийде смачнішим, ніж у кафе

Класичний чизкейк з лохиною: вийде смачнішим, ніж у кафе

Чизкейк – це один із найпопулярніших десертів із додаванням кисломолочного сиру. При правильному приготуванні він виходить надзвичайно ніжний, повітряний та просто тане у роті. Відмовитись від куштування чизкейку практично неможливо, адже його зовнішній вигляд буквально вимагає покласти шматок до рота якнайшвидше.

Як правильно приготувати класичний чизкейк в TikTok розповіла фудблогерка з ніком diali_cooking. Вона також додала до нього лохину, завдяки чому десерт смакуватиме ще більше.

Класичний чизкейк з лохиною: вийде смачнішим, ніж у кафе

Інгредієнти для основи

  • Печиво до кави – 180 гр
  • Вершкове масло – 80 гр

Інгредієнти для начинки

  • Лохина – 200 гр
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л.
  • Крем-сир – 400 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Цукрова пудра – 80 гр
  • Сметана – 100 гр

Спосіб приготування основи

Класичний чизкейк з лохиною: вийде смачнішим, ніж у кафе

1.Печиво подрібнюємо у крихту.

2. Вливаємо розтоплене вершкове масло та перемішуємо руками.

3. Викладаємо у форму, роблячи бортики і ставимо в морозилку на 30 хв.

Спосіб приготування начинки

Класичний чизкейк з лохиною: вийде смачнішим, ніж у кафе

1.До крем сиру по одному додаємо яйця і перемішуємо.

2. Додаємо пудру, сметану та крохмаль. Перемішуємо.

3. Лохину змішуємо із крохмалем та висипаємо на основу.

4. Виливаємо сирний шар та ставимо випікатись протягом 1 години та 20 хвилин при 160 градусах.

5. Середина чизкейку повинна трохи похитуватись.

6. Зверху прикрашаємо лохиною.

7. Повністю охолоджуємо і лишень тоді виймаємо з форми.

8. Відправляємо на ніч до холодильника.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Шоколадний щербет
  • Віденське печиво
  • Халва
Джерело матеріала
loader
loader