Несподівані переваги кориці: науковий погляд, щодо користі для організму
Несподівані переваги кориці: науковий погляд, щодо користі для організму

Несподівані переваги кориці: науковий погляд, щодо користі для організму

Кориця — це універсальна спеція, яку часто можна зустріти у різноманітних напоях та кондитерських стравах, від кави до десертів. Кориця, часто додають не тільки для особливого смаку, але й для того, щоб отримати від неї корисні властивості для роботи організму. 

Про які саме дивовижні побічні ефекти вживання кориці, за науковими даними відомо людству та що робить цю спецію незамінною у своєму роді. Про це розповіли в Eat This, Not That.

Знижує рівень холестерину 

Зниження рівня холестерину може бути простішим завданням, ніж здається на перший погляд. Для цього достатньо включити корицю у свій раціон. Дослідження показало, що дієта з додаванням кориці до раціону, допомагає знижувати рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ та загального холестерину у людей з діабетом 2 типу.

Підтримує нормальний рівень цукру 

Кориця може допомогти контролювати рівень цукру в крові, що корисно при діабеті або коливаннях настрою. Дослідження, яке було опубліковано у журналі Diabetes Care показало, що добавки з корицею знижують середній рівень глюкози натщесерце до 29%.

Знижує ризик появи мігрені 

Якщо ви страждаєте від мігрені, вам слід спробувати додавати корицю до своїх страв. Дослідження опубліковане в Phytotherapy Research у 2020 році показало, що прийом кориці може зменшити тривалість, частоту та тяжкість мігрені.

Допомагає знижувати артеріальний тиск 

Якщо вас турбує високий кров’яний тиск, цілком можливо, що вам може допомогти кориця. Додавання цієї спеції до вашого щоденного раціону може допомогти знизити артеріальний тиск, про що свідчить дослідження 2013 року, опубліковане в Nutrition.

Сприяє схудненню

Схуднення не обов'язково вимагає від вас відмовлятись від улюбленої їжі. Наприклад, додавання кориці в раціон може зменшити масу тіла, ІМТ, об’єми в зоні талії та загальну масу жиру. Про це стало відомо з мета-аналізу, опублікованому у журналі Clinical Nutrition.

РанішеOBOZ.UA розповів, на що здатна кориця.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader