Огризко назвав два можливі мотиви для майбутньої розмови Шольца з Путіним
Огризко назвав два можливі мотиви для майбутньої розмови Шольца з Путіним

Огризко назвав два можливі мотиви для майбутньої розмови Шольца з Путіним

Мотивами для майбутньої розмови канцлера ФРН Олафа Шольца з очільником Кремля Володимиром Путіним може бути прохання Президента Володимира Зеленського донести певну інформацію або внутрішньополітична ситуація в Німеччині.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко в ефірі програми «Говорить великий Львів», передає Укрінформ.

Дипломат нагадав, що Шольц іЗеленськийнещодавно провели в Нью-Йорку зустріч сам на сам, на якій не було навіть перекладачів. За його словами, це доволі незвична форма спілкування на найвищому рівні, до якої вдаються в тому випадку, коли треба передати дуже чутливу інформацію.

«Виходимо з того, що на цій зустрічі відбулося щось, що може спонукати Шольца зробити якийсь дзвінок і про щось говорити з Путіним», - сказав Огризко.

Він зазначив, що це «українська версія ситуації, але є ще й німецька». Згідно з нею, Шольцу для порятунку власної соціал-демократичної партії потрібно будь-що, щоб подати себе як миротворця, як людину, яка готова докласти всіх можливих зусиль задля припинення війни на основі «якихось нормальних принципів і засад».

«Ми можемо лише фантазувати відносно того, яка з цих двох версій є найбільш мотивуючою для Шольца – чи внутрішньополітична німецька, чи, можливо, інша, яку Зеленський міг просити Шольца донести до цього воєнного злочинця (Путіна).Давайте трошки почекаємо, чи такий дзвінок матиме місце», - зазначив ексміністр.

Як повідомило 1 жовтня видання Die Zeit із посиланням на німецькі урядові кола, федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц планує у листопаді провести першу за останні два роки телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц 24 вересня провели у США розмову за "абсолютно зачиненими" дверима.

Теги за темою
Володимир Зеленський Володимир Путін
Джерело матеріала
loader