3 фатальні помилки під час квашення капусти: замість соковитого хрусткого закушування отримаєте кислу кашу
3 фатальні помилки під час квашення капусти: замість соковитого хрусткого закушування отримаєте кислу кашу

3 фатальні помилки під час квашення капусти: замість соковитого хрусткого закушування отримаєте кислу кашу

Помилки під час квашення капусти / © unsplash.com

Отже, чому капуста може стати кислою, слизькою або з гіркуватим присмаком:

  1. Металева тара. Окислений метал надає страві неприємного присмаку та псує заготівлю. Краще обирати емальовані каструлі без сколів або скляні банки.

  2. Надто тонке нарізання. Не варто дрібно шинкувати капусту — надто тонка соломка перетворюється на кашу вже через 2–3 дні бродіння. Водночас великі шматки просолюються гірше. Оптимальна товщина — 3–5 мм.

  3. Йодована сіль. Така сіль повністю зупиняє процес молочнокислого бродіння. Для квашення використовуйте лише велику кам’яну сіль без добавок — вона повільно розчиняється та рівномірно просолює капусту.

Уникаючи цих помилок, ви отримаєте ідеальну квашену капусту: помірно солону, хрустку, соковиту та з ніжною кислинкою. Смачного!

Фабіо Вордлі / instagram.com/fabiowardley

Читати публікацію повністю →

Наталія Сумська

Читати публікацію повністю →

Володимир Путін і Дональд Трамп / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Володимир Зеленський / © Володимир Зеленський

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader