/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F7a4f25c4d556d03201caf64614863238.jpg)
3 фатальні помилки під час квашення капусти: замість соковитого хрусткого закушування отримаєте кислу кашу
Помилки під час квашення капусти / © unsplash.com
Отже, чому капуста може стати кислою, слизькою або з гіркуватим присмаком:
-
Металева тара. Окислений метал надає страві неприємного присмаку та псує заготівлю. Краще обирати емальовані каструлі без сколів або скляні банки.
-
Надто тонке нарізання. Не варто дрібно шинкувати капусту — надто тонка соломка перетворюється на кашу вже через 2–3 дні бродіння. Водночас великі шматки просолюються гірше. Оптимальна товщина — 3–5 мм.
-
Йодована сіль. Така сіль повністю зупиняє процес молочнокислого бродіння. Для квашення використовуйте лише велику кам’яну сіль без добавок — вона повільно розчиняється та рівномірно просолює капусту.
Уникаючи цих помилок, ви отримаєте ідеальну квашену капусту: помірно солону, хрустку, соковиту та з ніжною кислинкою. Смачного!
Фабіо Вордлі / instagram.com/fabiowardleyЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
