Реваншисти не пройдуть: Порошенко привітав рішення ЦВК зняти з виборів Клюєва і Шарія
Реваншисти не пройдуть: Порошенко привітав рішення ЦВК зняти з виборів Клюєва і Шарія

Реваншисти не пройдуть: Порошенко привітав рішення ЦВК зняти з виборів Клюєва і Шарія

Лідер «Європейської Солідарності», п’ятий президент України Петро Порошенко привітав рішення ЦВК скасувати реєстрацію екс-глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати України на позачергових виборах 21 липня.

Про це Петро Порошенко написав на сторінці у Facebook.

«Я вітаю виважене і справедливе рішення, яке щойно прийняла Центральна виборча комісія.

На кількох сепаратистів та ворогів України у новій Верховній Раді буде менше.

Завдяки наполяганню громадських активістів і команди «Європейської Солідарності» ЦВК відмінила реєстрацію ексголови Адміністрації Януковича Андрія Клюєва та одного промосковського пропагандиста.

Реваншисти не пройдуть! Україна переможе!», - написав він.

У партії Порошенка відзначили, що завдяки настійливим зверненням до правоохоронних органів та Центральної виборчої комісії представників Партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність», Центральна виборча комісія прийняла рішення про скасування реєстрації кандидатами у народні депутати ексглави Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва та блогера-пропагандиста Анатолія Шарія.

«Враховуючи широкий суспільно-громадський резонанс, а також неприпустиме порушення Конституції та виборчого законодавства, представники команди «ЄС» звернулися до Генеральної прокуратури, СБУ, Державної прикордонної служби з вимогою негайно надати відомості про місце знаходження Клюєва та Шарія в останні роки.

Оскільки відповідно до Конституції (стаття 76), однією з ключових вимог для кандидатів у депутати є факт їхнього безперервного проживання в Україні протягом останніх п’яти років», - йдеться у повідомленні.

Крім того, сьогодні народні депутати, кандидати від «Європейської Солідарності» Тетяна Чорновол, Олександр Черненко, Марія Іонова, Ігор Артюшенко, а також активісти партії зустрілися з головою Центральної виборчої комісії Тетяною Сліпачук і передали їй листа з вимогою переглянути рішення ЦВК про реєстрацію Андрія Клюєва і Анатолія Шарія.

Відомо, що проти зазначених осіб були відкриті кримінальні провадження, вони знаходяться у розшуку і тривалий час переховуються від українського правосуддя за кордоном: Клюєв після втечі з Януковичем у 2014 році перебуває у Москві, а Шарій з 2012 року постійно проживає в країнах Європи.

Як відомо, ексглаву Аміністрації Януковича Андрія Клюєва підозрюють у можливій причетності до загибелі людей під час Революції гідності.

Його можливе потрапляння в парламент – це відверте знущання над пам’яттю загиблих Героїв Небесної Сотні, які стали жертвами у боротьбі за свободу і європейське майбутнє України.

Що стосується діяльності блогера Анатолія Шарія, то його називають одним із рупорів Кремля, який протягом останніх років вів неприховану антиукраїнську пропаганду.

Источник материала
Поделиться сюжетом