Керівництву НАБУ і САП пропонували 6 млн дол. за закриття справи Злочевського - ЗМІ
Керівництву НАБУ і САП пропонували 6 млн дол. за закриття справи Злочевського - ЗМІ

Керівництву НАБУ і САП пропонували 6 млн дол. за закриття справи Злочевського - ЗМІ

Детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади хабаря на суму шість мільйонів доларів керівництву Національного антикорупційного бюро та очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Хабар намагалися передати за посередництва високопосадовця  ДФС.

Про це повідомляє САП у Facebook.

"За процесуального керівництва детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади за посередництва його "правої руки", високопосадовця Управління ДФС у м. Києві та інших осіб, неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП за прийняття рішення про закриття кримінальної справи, у якій вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Вилучено 6 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

Наразі детективи Національного бюро проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування неправомірних дій осіб, що надавали неправомірну вигоду. Попередньо їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України.

За інформацію джерел Української правди, хабар давали за закриття справи щодо власника "Бурісми" (Burisma Holdings), ексміністра екології Миколи Злочевського.

У САП додали, що 13 червня 2020 року об 11:00 год. у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі відбудеться брифінг керівника САП Назара Холодницького та директора НАБУ Артема Ситника.

 

❗ТЕРМІНОВО!!! Щойно за процесуального керівництва #САП детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура Пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Нагадаємо, раніше народний депутат Олександр Онищенко, який переховується поза межами України від кримінального переслідування, опублікував аудіозапис розмови нібито з президентом Петром Порошенком 2016 року щодо ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського. 

27 листопада 2014 року ГПУ порушувала кримінальне впровадження щодо Злочевського. Його майно, а саме два котеджі, дві земельні ділянки, домоволодіння площею 922 кв. м та автомобіль Rolls-Royse Phantom, було заарештовано, але наприкінці січня 2015 року Печерський суд Києва скасував рішення.

Злочевського звинувачували у розкраданні державних надр, а після Майдану він втік з України, його було оголошено в розшук. Проте МВС зняло із розшуку ексміністра екології 2016 року. 

У січні 2017 року навколо зустрічі Злочевського з першим заступником голови депутатської фракції БПП Ігорем Кононенком зчинився скандал. Щоправда, у ГПУ цією зустріччю не зацікавились, оскільки ще у 2016 році справу щодо незаконного збагачення Злочевського було закрито. Натомість правозахисники з Transparency International Ukraine вимагали справу проти ексміністра поновити, а співробітників ГПУ притягнути до відповідальності.

20 листопада 2019 ексгенпрокурор генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що ексміністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському, який перебуває у розшуку, генпрокуратура змінила кваліфікацію підозри, розширивши її. Слідчі ГПУ мають понад десять "кейсів", в яких фігурує ексміністр Злочевський. 

Источник материала
loader
loader