Діяльністю Зеленського незадоволені понад половину українців - опитування
Діяльністю Зеленського незадоволені понад половину українців - опитування

Діяльністю Зеленського незадоволені понад половину українців - опитування

Діяльністю президента України Володимира Зеленського задоволені 36%, незадоволені – 52% українців.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

За даними опитування, роботою парламенту і уряду задоволені значно менше опитаних.

Зокрема, лише 9% респондентів позитивно оцінили діяльність Верховної Ради, 76% – негативно. Майже такі ж результати має Кабмін - 8% задоволені, 71% – незадоволені, кожен п’ятий не відповів на це запитання.

Роботою голови Верховної Ради Дмитра Разумкова задоволені 21%, незадоволені – 51%, не змогли оцінити його роботу 28%.  Діяльністю очільника уряду Дениса Шмигаля задоволені 9%, 56% – невдоволені, 36% – не змогли оцінити.

Водночас, якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 34,6% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, проголосували б за Зеленського.

"11,4% підтримали б Петра Порошенка, 11,2% - Юрія Бойка, 7,2% - Юлію Тимошенко, 6,7% - Ігоря Смешка. Підтримка інших кандидатів нижче 4%. Ще близько 15% - не визначилися", - свідчать дані опитування.

Зауважимо, опитування проводилося 24-28 червня серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Нагадаємо, раніше українців запитали про підсумки першого року президента Зеленського. Загалом 37% опитаних оцінили його діяльність "добре" або "дуже добре". 34% опитаних поставили йому "3" ("не погано і не добре"), а 28% вважають, його дії при владі є "досить поганими" або "дуже поганими".

Источник материала
loader
loader