19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вибори-2020 у Києві: попередні результати голосування, явка та порушення
Вибори-2020 у Києві: попередні результати голосування, явка та порушення

Вибори-2020 у Києві: попередні результати голосування, явка та порушення

25 жовтня 2020 року в Києві відбулись вибори міського голови і депутатів ради.

За посаду мера змагались 20 кандидатів:

Офіційні результати

У ЦВК заявили, що остаточні результати місцевих виборів з'являться максимум у п'ятиденний термін, наразі триває підрахунок голосів.

Результати екзит-полів

На виборах міського голови:

За даними екзит-полу соціологічнї групи "Рейтинг", Віталій Кличко набрав 47,8% голосів. На другому місці з 8,6% голосів - Олександр Попов, третє місце посідає Сергій Притула - у нього 8,3% голосів. Ірина Верещук – 8%, Олексій Кучеренко – 6,3%, Андрій Пальчевський – 4,5%.

Соціологічна група "Рейтинг"

На виборах до міської ради:

Серед партій, за даними "Рейтингу", лідирує "УДАР Віталія Кличка" - 21,3% голосів, на другому місці - "Європейська солідарність" - 18% голосів, третє місце у партії "Слуга народу" - 9,5% голосів. 

Соціологічна група "Рейтинг"

Явка виборців

25 жовтня проголосувати у Києві прийшли 34,34% виборців, а у Київській області - 36,55%.

Інформація про порушення

Станом на 20:00 грубих порушень виборчого законодавства не зафіксовано. За інформацією Головного управління Національної поліції України у м. Києві, у день виборів до поліції надійшло 521 повідомлення. Зокрема, щодо незаконної агітації – 171 повідомлення. До ЄРДР внесено відомості – 4, із них: Печерське управління поліції внесло два – за ст. 356 Кримінального кодексу України (самоуправство); Святошинське управління поліції за ч. 2 ст. 60 (підкуп виборців); Деснянське управління поліції – за ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборців). Щодо інших фактів проводяться перевірки правоохоронних органів. Складено 14 адмінматеріалів.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. Такої низької явки на виборах в історії країни ще не було. За останніми даними ЦВК, проголосували за місцеву владу лише 37% виборців. Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування, чому люди не пішли на вибори. 

Відео Місцеві вибори: як голосували відомі політики та кандидати у мери

Без  паспорта, навколішках  і навіть під свист оголеної активістки. Проблеми із голосуванням супроводжували сьогодні не тільки простих смертних, але й VIP-громадян. На справжній квест перетворилося голосування у мера Львова Андрія Садового: політик загубив паспорт. На дільницю пішов із закордонним, але не вийшо. Однак із другої спроби очільник Львова таки проголосував. Як голосували відомі політики та кандидати в мерські крісла - дивіться далі.  

Источник материала
Поделиться сюжетом