Арахамія розповів про звільнення міністра охорони здоров'я Степанова
Арахамія розповів про звільнення міністра охорони здоров'я Степанова

Арахамія розповів про звільнення міністра охорони здоров'я Степанова

28 квітня стало відомо, що депутати зібрали необхідну кількість підписів, щоб обговорити відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я.

29 квітня в Верховній Раді відбулися позачергові засідання, але відставку Максима Степанова на них не обговорювали.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що  обговорити звільнення глави МОЗ Максима Степанова мають в травні. Та станеться це вже після свят. Верховна Рада має розглянути питання відставки Степанова, для чого збереться на позачергове засідання.

За його словами, глава МОЗ - це політична посада, тому міністр повинен нести політичну відповідальність.

"З огляду на серію провальних обіцянок щодо вакцинації, я вважаю, що повинні бути якісь рішення. Можливо, це буде попередження», - відзначив Арахамія.

Він додав, що  кандидатура Віктора Ляшко розглядається, але є й інші претенденти на міністерський портфель.

Сам Давид Арахамія до чинного глави МОЗ ставиться позитивно, але до нього є ряд запитань. Про це він розповів журналістам "Україна 24".

У фракції питання звільнення міністра обговорять ближче до 10 - 15 травня.

Варто нагадати, що розмови про можливе звільнення Максима Степанова посилилися в лютому через зрив поставок вакцини проти коронавіруса.

Арахамія анонсував, що в Кабміні планується ще кілька змін.

Збір підписів

Постанову про позачергове засідання ініціювала фракція «Голос». Депутати від «Голосу» і зібрали необхідні 150 підписів народних депутатів. Тепер це звернення має розглянути погоджувальна рада, яка і визначить час розгляду документу в сесійній залі.

Серед депутатських претензій до міністра провалена боротьба з пандемією ковіду, погано налагоджене тестування та повільні темпи вакцинації.

Є і фінансові закиди щодо закупівлі захисних костюмів для медиків за завищеними цінами.

У парламенті лунали припущення, що питання відставки Степанова Рада могла розглянути вже 29 квітня. Однак цього не сталося.

Ініціатори постанови про позачергове скликання Ради прогнозують, що воно відбудеться вже після травневих свят.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Реакція Стапанова

Сам міністр Максим Степанов розмови про свою скору відставку назвав «черговими інформаційними хвилями», які тривають вже пів року.

Степанов зазначав, що бажання його відставки фракції «Голос» означає, що «їм байдужа українська медицина». Вони, за словами Степанова, хочуть, щоб була продовжена політика щодо українських лікарів, яка була раніше. Частина депутатів від «Голосу» мала до неї відношення.

Степанов визнає, що є речі, які вдалося реалізувати, але є і те, що не вдалося. Над цим він та його команда працюють. Загалом же він назвав себе «достатньо незручним міністром», який не готовий погоджуватися на політику руйнування медичної сфери.

Нагадуємо, сайт новин MY.UA повідомляв, що необхідні підписи для розгляду відставки Степанова зібрані.

Давид Арахамія готовий на все, аби Володимир Зеленський пішов на другий президентський термін. Більше новин політики дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом