28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відставка Степанова: "Слуги народу" призначили засідання
Відставка Степанова: "Слуги народу" призначили засідання

Відставка Степанова: "Слуги народу" призначили засідання

У «Слузі народу» все ж таки планують обговорити відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

У депутатській фракції "Слуга народу" на засіданні в понеділок 17 травня мають намір обговорити питання можливості відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

 Про це повідомив перший заступник глави фракції Олександр Корнієнко. 

Раніше голова фракції Давид Арахамія повідомляв, що питання роботи міністра Степанова планують обговорити після травневих свят. Сам він позитивно ставиться до очільника МОЗ, але «проколи» в його роботі не заперечує.

Нагадуємо, депутати від фракції «Голос» зібрали 150 необхідних підписів для того, щоб питання відставки міністра розглянули у Верховній Раді. Зробити це планують у середині травня.

Основна претензія депутатів – провалена вакцинація проти коронавірусу в Україні.

Чинного міністра ще не відправили у відставку, а на його місце вже чимало претендентів.

Головним кандидатом на посаду називають головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Реакція на можливу відставку самого Степанова

Очільник МОЗ Максим Степанов відзначив, що підписи про його відставку почали збирати через місяць після його призначення на посаду.

Він пригадав, що перші підписи, нібито, загубили, потім почали збирати їх заново. Степанов займає посаду міністра рік і цей рік, за його словами, був надзвичайно важким.

Питання охорони здоров'я і питання захисту людей стоїть на першому місці. Весь цей рік МОЗ стояло на передовій боротьби з пандемією.

Степанов пам'ятає свої перші дні на посаді і вважає, що прийшов більш-менш підготовленим, однак все одно був шокований розвалом медичної системи України та її мізерними можливостями.

Тоді дійсно 2 – 3 тисячі хворих на коронавірус на добу могли спричинити колапс системи. Тоді робили 200 – 300 тестів на вірус на добу і мріяти не могли про теперішні цифри.

На думку Степанова, за цей рік медицина зробила не крок вперед, а величезний стрибок вперед.

За рік, як стверджує Степанов, не було жодного випадку, щоб в лікарнях закінчився кисень чи комусь не надали медичну допомогу. Всі численні історії про пошуки кисню, про те, що батьки ділилися ним з дітьми, виявлялися не чимось іншим, як просто фейками.

Степанов заявив, що разом з медичними працівниками весь рік боровся з ковідом, а депутати боролися з ним.

Чи підтримують відставку міністра у суспільстві

Голова Центру політичних студій «Доктрина» Ярослав Божко заявив, що функціонал міністра охорони здоров'я на даному етапі більше зведений до медійності та публічності.

Міністр охорони здоров'я у 2014 році Олег Мусій відзначив, що голова Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький давно виступає за відставку Степанова. На думку Мусія, причина цього в тому, що Степанов «перестав ділитися прибутками».

Головне питання до Степанова – це відсутність прозорості у системі медичних закупівель.

Народна депутака від фракції «Голос» Ольга Стефанішина повідомила, що підписи про відставку Степанова збирали з листопада. Жінка сподівається, що ця історія завершиться вже наступного тижня, коли розпочнеться пленарна сесія ВР.

Стефанішина стверджує, що Степанов буде обіцяти все, що завгодно, аби зберегти посаду. Можливо, допускає вона, мільйони доз вакцини і законтрактовані, однак в Україні їх немає і найближчим часом і не буде.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв, що Давид Арахамія прокоментував звільнення Максима Степанова.

За відставку Степанова зібрали необхідну кількість голосів депутатів. Більше новин з Верховної Ради дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом