Кадрові перестановки в Кабміні: хто залишить свій пост
Кадрові перестановки в Кабміні: хто залишить свій пост

Кадрові перестановки в Кабміні: хто залишить свій пост

В Кабінеті міністрів України плануються чергові кадрові зміни. Одразу 3 міністри можуть позбутися своїх портфелів.

Народна депутатка Юлія Гришина повідомила, що міністр інфраструктури Владислав Криклій написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Також з посади йде міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Інформацію вже підтвердила прес-секретар спікера Верховної Ради Ольга Туній.

Через численні запити від представників ЗМІ вона вирішила оприлюднити відповідний пост в соціальній мережі Facebook.

Також ввечері 14 травня стало відомо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль подав представлення до Верховної Ради про відставку глави МОЗ Максима Стапанова.

Таке рішення прем’єр-міністр прийняв, начебто, після того, як Степанов відмовився писати заяву про звільнення за власним бажанням.

Чекаємо Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Хто займе вільні посади

Народна депутатка від «Слуги народу» Юлія Гришина повідомила, що ймовірно новим міністром інфраструктури стане глава «Укравтодору» Олександр Кубраков.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства очолить голова Державної податкової служби Олексій Любченко.

Такими кадровими перестановками депутатка задоволена. Про це вона повідомила на своєму каналі в Telegram.

Прокоментував зміни в Кабміні і лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія під час зйомок програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Арахамія повідомив, що оскільки міністри за власним бажанням вирішили скласти свої повноваження, то вже наступного тижня будуть нові призначення.

За його словами, якщо люди за власним бажанням хочуть піти з посад, то депутати Верховної Ради не можуть їм в цьому завадити. Арахамія не пам’ятає жодного випадку, коли Рада не підтримала б бажання міністрів звільнитися.

Також Арахамія оголосив, що буде ще одне кадрове призначення та «ще одна маленька деталь в тих призначеннях, які плануються стосовно цих двох посад».

Відставка Степанова

Стосовно питання звільнення Максима Степанова, то Давид Арахамія зазначив, що засідання фракції з цього питання відбудеться в понеділок 17 травня. Політик повідомив, що наскільки йому відомі настрої серед депутатів, то є велика ймовірність того, що Степанова все ж таки звільнять.

«Буде подання на його звільнення, а потім голосування в Раді і там, як вирішить зал», - пояснив Давид Арахамія.

Однак прес-секретар спікера ВР Ольга Туній повідомила, що до Верховної Ради вже надійшло подання від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням звільнити Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я.

Арахамія підтвердив, що Степанову пропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням, однак він цього не зробив.

Нардеп Юлія Гришина повідомила, що однозначної думки стосовно звільнення Степанова серед депутатів немає. Але вона додала, що якщо зал підтримає його відставку, то «дорога до міністерства відкриється для головного санітарного лікаря Віктора Ляшка».

Раніше сайт новин MY.UA писав, що відставку Максима Степанова будуть обговорювати на засіданні фракції "Слуга народу" 17 травня.

Перша леді Олена Зеленська дала велике інтерв'ю. Більше новин політики читайте на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом