2034 зоряні системи спостерігають за життям землян: вчені шокували відкриттям з космосу
2034 зоряні системи спостерігають за життям землян: вчені шокували відкриттям з космосу

2034 зоряні системи спостерігають за життям землян: вчені шокували відкриттям з космосу

715 зірок в межах 100 парсек від сонця знаходяться в положенні, яке дозволяє виявити життя на транзитній Землі з часів ранньої людської цивілізації (близько 5000 років тому), і ще 319 зірок увійдуть в цю особливу точку спостереження в наступні 5000 років.

Про це йдеться у звіті астрономів Корнелльського університету, повідомляє журнал Nature.

Спостереження вчених

Астрономи заявляють, що Землю можна виявити вже з 2034 зоряних систем. Для цього потрібно скористатися транзитним методом. Він полягає в тому, що під час проходження Землі по диску Сонця світність зірки падає, що створює ефект підсвічування планети.

Таким чином вчені на землі також можуть отримати інформацію про склад атмосфери і поверхні тієї чи іншої планети за допомогою спектрального аналізу.

Кількість зоряних систем В радіусі 100 парсек, з яких може бути помітна Земля

Відкриття дозволяє астрономам припустити, що якщо на відкритих зоряних системах існують розвинені цивілізації, вони можуть побачити умови для життя на землі.

Так, потенційні жителі екзопланет можуть виявити, що на нашій планеті є кисень, вода і складна органіка, що є основоположними елементами для зародження живих істот.

Вплив людей на космос

Астрономи заявили, що радіохвилі, створені руками людини, вже охопили 75 найближчих до Землі зірок.

Аномально високий рівень радіовипромінювання є додатковим сигналом для інших розвинених цивілізацій, що володіють технологіями, які можуть забезпечити можливість зафіксувати радіочастоти.

Інопланетяни, іллюстратівнное фото

Результати досліджень допоможуть астрономам вибудувати гіпотези про існуючі цивілізації і доповнять існуючі відомості щодо розвитку виявлених екзопланет.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що нардеп Бужанський показав той самий український супутник Січ 2-1, який запустить в космос Ілон Маск: "обійму на прощання".

Також ми писали, як миють голову в космосі? Показувати.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом