Проти Петра Порошенка порушили кримінальну справу за "фактом можливої держзради"
Проти Петра Порошенка порушили кримінальну справу за "фактом можливої держзради"

Проти Петра Порошенка порушили кримінальну справу за "фактом можливої держзради"

8 жовтня відбувся брифінг, на якому головний прокурор Ірина Венедиктора повідомила про вручення підозри куму Володимира Путіна і нардепу України Віктору Медведчуку.

Але його колега Ренат Кузьмін звинуватив Венедиктову на особистій сторінці Facebook.  

У чому звинувачують Медведчука?

Проти Віктора Медведчука, голови політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" порушили кримінальну справу за фактом державної зради та сприяння терористичній діяльності. Також Державне бюро розслідувань (ДБР) призначило заставу в мільярд гривень, які політик не може виплатити, адже всі його фінансові операції заблоковані.

За версією слідства, він причетний до реалізації "злочинної схеми поставок вугільної продукції" з самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" з кінця 2014 року по початок 2015 року. У "підриві енергетичної незалежності України" звинувачують не тільки кума Володимира Путіна, а й колишнього президента Петра Порошенка, а також Тараса Козака, проросійського медіамагната.

Претензії до Ірини Венедиктової

Про факт можливих злочинів з боку трьох вищевказаних осіб повідомляється в реєстрі досудових розслідувань від 20 липня 2021 року. На це звернув увагу Ренат Кузьмін, депутат з партії "ОПЗЖ", який у соціальній мережі Facebook обурився ігноруванням Порошенка у кримінальній справі. 

У кримінальній справі разом у Медведчуку фігурує Петро Порошенко

"Чому Венедиктова ні словом не обмовилися, що справу зареєстрували і проти Порошенка теж? І чому не пред'явлено таку ж підозру, як і Медведчуку? Чому Порошенку не обрано запобіжний захід і прокуратура не вимагає для нього арешту?" - всі ці питання повисли в повітрі, адже Ренат Кузьмін не може дати пояснення такому зневажливому ставленню з боку головного прокурора України.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Дмитро Разумков жорстко відповів "слугам народу": "Це погано скінчиться".

Також ми писали, що таксист загиблого нардепа Антона Полякова підсудний у справі про торгівлю людьми.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом