Не палінням єдиним: топ-10 найнебезпечніших щоденних звичок людини
Не палінням єдиним: топ-10 найнебезпечніших щоденних звичок людини

Не палінням єдиним: топ-10 найнебезпечніших щоденних звичок людини

Багато з щоденних дій завдають шкоди людському організму, а частина з них може навіть потай вбивати нас.

Про те, які зі звичок - найшкідливіші для організму, повідомили в eatthis.com.

Топ-10 найбільш шкідливих звичок

  • Звичка уникнення лікарів: через несвоєчасне звернення до лікаря для отримання первинної медичної допомоги або проведення медобстеження деякі з серйозних медичних проблем, ймовірно, не будуть вчасно діагностованими і їх лікування почнеться пізно, що тягне за собою негативні наслідки.
  • Сидячий спосіб життя або близькість до ожиріння: фахівці вважають ожиріння ризиком того, що у людини може розвинутися гіпертонія, діабет 2 типу, ішемічна хвороба серця, артрит і атеросклероз, а через недостатню рухливість ймовірність ожиріння зростає, а ризик втрати кальцію в літньому віці збільшується.
Топ-10 найбільш шкідливих звичок
  • Недостача сну: у зв'язку з поганим сном можуть статися серйозні нещасні випадки і виникнути денна сонливість. А хронічний недосип збільшує ризик нападу серця. Через нестачу сну можливі ожиріння, діабет і ендокринні порушення.
  • Небажання приймати ліки: у зв'язку з недотриманням прийому медпрепаратів можливі невідкладні стани, які саме - залежить від проблемми, яку повинні були допомогти вирішити ліки.
  • Порушення рекомендацій по дієті: якщо лікар призначив дотримання дієти, наприклад, пацієнту з серцевою недостатністю, то її порушення може спричинити за собою загострення і госпіталізацію.
  • Відмова від вакцинації: своєчасні щеплення допомагають знизити ризик багатьох хвороб, а у невакцинованих дітей схильність підхопити серйозну вірусну і бактеріальну інфекцію залишається високою.
  • Звичка не снідати: на думку фахівців, ранковий прийом їжі обов'язковий, а його відсутність загрожує згубними довгостроковими наслідками, зокрема, підвищенням ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Топ-10 найбільш шкідливих звичок
  • Фізична активність у спеку: наслідком фізичних вправ у спеку може стати тепловий удар. З цієї причини при тренуваннях в жарку погоду потрібно пити багато води і робити перерви.
  • Ситна вечеря: лікарі не рекомендують перед сном багато їсти, адже на ніч метаболізм сповільнюється.
  • Куріння: людина з такою звичкою має підвищений ризик виникнення онкології, ішемічного захворювання серця. Також курцям загрожує атеросклероз, ураження нирок, гіпертонія та інсульт.

Раніше на MY.UA: режим сну для дітей і дорослих: скільки потрібно спати, щоб не хворіти?

Також ми повідомляли, що їсти восени, щоб підняти собі настрій.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом