19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Президентський рейтинг Зеленського знизився до 25% – опитування
Президентський рейтинг Зеленського знизився до 25% – опитування

Президентський рейтинг Зеленського знизився до 25% – опитування

Якби вибори президента України відбулися наприкінці жовтня 2021 року, за нинішнього главу держави Володимира Зеленського проголосували б трохи більше ніж 25% громадян. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою Рейтинг протягом 21-23 жовтня.

Так, 25,1% респондентів заявили про готовність віддати голоси за Володимира Зеленського (йдеться про громадян, які планують відвідати виборчі дільниці та визначилися з вибором). У порівнянні з початком вересня підтримка діючого президента знизилася на 6%: в опитуванні від 2- 4 вересня за Зеленського хотіли проголосувати 31,1% респондентів.

У першому турі президентських виборів у 2019 році за Володимира Зеленського віддали голоси 30,24% виборців.

За п’ятого президента України Петра Порошенка зараз готові проголосувати 14,1% опитаних (серед тих хто визначився з вибором). На початок вересня рівень підтримки політика складав 13,3%. У першому турі виборів 2019 року за нього проголосували 15,95% виборців.

Далі йде лідер Батьківщини Юлія Тимошенко, за яку можуть проголосувати 10,1% респондентів (у вересні було 9,2%).

На четвертій позиції зараз знаходиться один із лідерів Опозиційної платформи – За життя Юрій Бойко з 9,5% підтримки. У вересні за Бойка готові були віддати голоси 10,9% респондентів, і він знаходився на третій позицій в рейтингу.

На п’ятій позиції в новому рейтингу – колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, за якого проголосували б 7,3% опитаних (у вересні було 3,7% підтримки).

На шостій позиції – колишній голова Служби безпеки та лідер партії Сила і честь Ігор Смешко з 7,1% підтримки (у вересні його підтримували 6,1% українців).

За колишнього прем’єра Володимира Гройсмана зараз проголосували б 5,1% респондентів (у вересні було 5,7%).

За Анатолія Гриценка віддали б голоси 4,3% опитаних, за Олега Ляшка – 3,9%, за Олега Тягнибока – 2%, за Андрія Садового – 1,5%.

Що стосується рейтингу довіри до політиків, то його очолює Володимир Зеленський. Главі держави довіряють 39% респондентів, а не довіряють – 59%.

На другому місці – Юлія Тимошенко, якій довіряють 26% опитаних, не довіряють – 72%.

Лідеру Європейської Солідарності Петру Порошенку довіряють 25% респондентів, не довіряють – 73%.

На останній позиції в рейтингу довіри – Юрій Бойко, якому довіряють 24% опитаних, не довіряють – 57%.

Опитування проводилося 21-23 жовтня 2021 року серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування – CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Загалом було опитано 2 500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2%.

Источник материала
Поделиться сюжетом