Депутати запропонували святкувати День українського борщу: дякуємо Євгенові Клопотенку
Депутати запропонували святкувати День українського борщу: дякуємо Євгенові Клопотенку

Депутати запропонували святкувати День українського борщу: дякуємо Євгенові Клопотенку

В українському парламенті планують ввести святкування Дня українського борщу. Відповідний проєкт уже зареєстрували у Верховній Раді. Не малу роль відіграв тут український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Про це повідомляють на сайті Верховної Ради України. Законопроєкт можна переглянути за посиланням

День українського борщу

Відзначати День українського борщу депутати, які подали законопроєкт, пропонують у другу суботу вересня. Наразі із законопроєктом ознайомлюються в комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики. Українські народні обранці сподіваються, що вже наступного року в Україні почнуть святкувати день нашої національної страви. Для цього треба, щоб депутати проголосували за законопроєкт у достатній кількості.

Ініціаторами законопроєкту виступили депутати з різних фракцій парламенту, зокрема Ярослав Юрчишин (Голос), Євгенія Кравчук і Микита Потураєв (Слуга народу), Володимир В’ятрович (Європейська Солідарність) та інші. 

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться про те, що впровадження Дня українського борщу допоможе зберегти та вшанувати наші культурні традиції.

Борщ. Фото з особистої сторінки Євгена Клопотенка

Ярослав Юрчишин про День українського борщу

Одни із ініціаторів законопроєкту, Ярослав Юрчишин, прокоментував це у мережі. Юрчишин відзначив, що ідея святкування виникла завдяки українському шефу й кулінарному експерту Євгену Клопотенку.

«День українського борщу має стати фантастичним святом, коли українці би влаштовували фестивалі нашої кухні, готували страву вдома та навіть влаштовували змагання на найсмачніший борщ», — написав у пості Юрчишин.

Також він подякував у мережі Клопотенкові за «круту ідею» та висловив сподівання, що все вийде, адже борщ для українців — це не просто їжа.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як зіпсувати борщ: названа головна помилка при готуванні української страви.

Також портал MY.UA писав, що український кухар Клопотенко поставив на місце росіян: "Сусідам трохи поплохєло".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом