Захисникам на фронті подарують мега-сюрприз на Новий рік: 7 тонн олів'є і свято – що готують "ельфи"-волонтери
Захисникам на фронті подарують мега-сюрприз на Новий рік: 7 тонн олів'є і свято – що готують "ельфи"-волонтери

Захисникам на фронті подарують мега-сюрприз на Новий рік: 7 тонн олів'є і свято – що готують "ельфи"-волонтери

А 30 грудня на Схід відправиться і "зіркова" команда

Якщо казковому Санті тисячі подарунків допомагає підготувати команда вірних ельфів, то новорічний сюрприз для українських військових прямо зараз створює команда волонтерів-"поварів". Днями стартувала масштабна підготовка продуктів, що підуть на святкове олів'є для українських захисників – за кілька днів до Нового Року екіпажі з 7 тоннами святкового салату відправляться на передову. До процесу долучаються як дружини загиблих героїв, так і відомі артисти. А 30 грудня на фронт вирушить і "зірковий" екіпаж з музичним подарунком. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Салат для солдат 7 - фото з Фейсбук

Команда "супергероїв" – від матерів до артистів

Смачна акція "Салат для солдат" була заснована волонтером Юрієм Тирою, відомим багаторічною допомогою військовим у зоні АТО, в перший рік військових дій на Сході України. Та, якщо у 2014 році на передову поїхало понад 1100 кг, то цього року його кількість стане мега-рекордною – волонтери планують приготувати 7 тонн новорічного салату.

Салат для солдат 7 - фото з Фейсбук

"Минулого року ми зробили 6450 кг, а на цей раз замахнулися на 7 тонн. Наразі було відварено та очищено 14700 яєць та майже 2 тонни картоплі. Команда у нас, зазвичай, стабільна, але потроху додаються і нові люди – наприклад, днями зі щирим бажанням допомогти до нас прийшли переселенці з Луганської області та Криму", - повідомляє Знай.ua засновник акції "Салат для солдат" Юрій Тира.

"Салат для солдат" - фото з Фейсбуку

Серед волонтерів є матері та дружини полонених і загиблих військових АТО, а також і самі захисники, що нещодавно повернулися зі Сходу.

Салат для солдат - фото з Фейсбуку

Аби заготовити тонни інгредієнтів, команда працює практично в цілодобовому режимі майже тиждень поспіль – у кілька змін.

"Долучаються і друзі з інвалідністю, які приїжджають на колясках – серед них подружжя Уляни і Віталія Пчолкіни та відомий мандрівник "Дядя Коля" Подрезан, що об'їхав на інвалідному возику півсвіту. Дивишся, а у людей на очах сльози, крадькома витирають і метушаться, як мурахи – а у мене ком у горлі, сльози співчуття і гордості за цих справжніх людей. Незмінна частина команди – це моя дружина, донька та вірні друзі", - зазначає Юрій Тира.

Салат для солдат - фото з Фейсбуку

Серед "поварів" є як представники українських волонтерських організацій, так і відомі артисти.

"Вчора ввечері з нами відпахав 4 години Вася Вірастюк – не як депутат, а як друг, якого я знаю вже 20 років. Він буквально "ушатав" палету горошку через сито. Приїхав Сергій Асафатов - учасник гурту Jazzforacat та 10-го сезону талант-шоу "Голос країни". Тут немає посад – є лише щире бажання подарувати хлопцям на фронті частинку домашнього затишку", - ділиться з нами засновник масштабної акції.

"Салат для солдат", Василь Вірастюк - фото з Фейсбуку

На вечірню зміну прибув і відомий український автогонщик, Майстер спорту України міжнародного класу з автомобільного спорту Олексій Мочанов.

Олексій Мочанов - фото з Фейсбук

420 км лінії фронту та диво-зустрічі

Перші порції олів'є виїдуть на Схід вже сьогодні – загалом же, святковий вантаж буде доставлено на десятки позицій.

"Ввечері 28 грудня виїдуть перші 3 екіпажи, 29-го – ще 6 екіпажів. Ми охоплюємо всю лінію фронту у 420 км, всі сектори від Станиці Луганської до Широкино. А частину відвеземо аж на кордон із Кримом, де стоять наші десантники. Машини направляються по певним секторам – там нас зустрічають військові і ми вже розвозимо по позиціях", - відзначає Юрій Тира, більш відомий на фронті як Степанич.

Салат для солдат 7 - фото з Фейсбук

Не обходиться і без новорічного дива – доля підкидає неймовірні зустрічі.

"Коли дружина із донькою поїхали в "Метро" за горошком і майонезом, до них підійшов хлопець в білій сорочці із бейджем начальника одного з відділів. Дізнавшись, що це інгредієнти для салату на передову, розчулено сказав: "Я це олів'є їв на фронті…". Він зняв піджак, все сам носив, пакував і дав максимальну знижку. Світ тісний – коли робиш гарну справу, все це віддається", - ділиться з нами Степанич.

"Салат для солдат" - фото з Фейсбук

На "десерт" – святковий концерт

Ще одним сюрпризом для наших військових стане концертна програма – до акції долучиться кілька українських артистів, які проведуть новорічні свята на передовій.

"Зіркова" команда поїде до захисників за день до свята – там вони не лише зустрінуть Новий рік, а й влаштують міні-тур по позиціях.

#6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

"Слідом за смачним вантажем на передову відправиться екіпаж з артистами – виїзд відбудеться 30 грудня. Традиційно на фронт їздили Олександр Положинський, Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко, Злата Огнєвіч, Василь Логай, Іван Марунич, Олександр Лозовський, Сергій Асафатов і фронтмен гурт "Скай" Олег Собчук. Поки склад артистів, що поїдуть на фронт, остаточно не сформований – це буде відомо вже 30-го", - повідомляє Знай.ua Юрій Тира.

Салат для солдат 7 - фото з Фейсбук

В минулому році на передову разом зі Степаничем у новорічному екіпажі вирушили Заслужений артист України Арсен Мірзоян і його дружина – відома співачка Тоня Матвієнко.

Салат для солдат, Тоня Матвієнко і Арсен Мірзоян - фото з Фейсбук

Ця зіркова пара активно підтримує і прикордонників – Арсен і Тоня дарують десятки виступів в рамках волонтерського туру #6992км982мДержавногоКордону, засновником якого теж є Юрій Тира.

Антоніна Матвієнко, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

Не залишились осторонь вони і цього грудня – в рамках цього туру Арсен Мірзоян відвідав низку позицій з прикордонниками в Чернігівській та Хмельницькій областях.

#6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

Незмінними артистами-волонтерами є також відома українська співачка Злата Огнєвіч та хлопці "Ліги сміху" – команди "Загорецька Людмила Степанівна" і "Замок Любарта". Разом зі Степаничем вони відкатали сотні кілометрів, аби подарувати нашим захисникам святковий настрій.

Злата Огнєвіч, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

Постійними учасниками цих волонтерських акцій є Сашко Положинський і Іван Марунич – саме під час одного зі святкувань Нового року на фронті вони навіть утворили спільний дует "Ол.Ів.'Є".

Сашко Положинський, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

Нарізка в три зміни: як долучитися

Варто відзначити, що усі продукти команда волонтерів щороку закуповує за власні кошти – починаючи з ковбаси і закінчуючи зеленим горошком.

"Найдорожчий інгредієнт – це ковбаса, але у нас вже є зайвих кілограм 600. Те, що не наріжемо, відправимо хлопцям в запакованому вигляді – вона не буде зайвою. А от з мандаринами поки "напряжонка" – з необхідного запасу у нас поки є лише третина", - каже засновник "Салату для солдат" Юрій Тира.

"Салат для солдат" - фото з Фейсбуку

Тож, за бажанням усі охочі можуть допомогти волонтерам і з доставкою цитрусів, і з нарізанням салату.

"Салат для солдат" - фото з Фейсбуку

Долучитися до процесу можна за адресою: Петропавлівська Борщагівка, вул Сонячна, 15. Сьогодні і завтра команда працюватиме в інтенсивному режимі, щоб вчасно встигнути з відправкою.

Салат для солдат - фото з Фейсбуку

28 грудня - нарізка:

1 зміна - з 8:30

2 зміна - з 13:00 і до ночі.

29 грудня - нарізка та розфасовка:

1 зміна - з 8:30

2 зміна - з 13:00

30 грудня - прибирання.

Теги по теме
АТО
Источник материала
Поделиться сюжетом