Таблетки від коронавірусу "Паксловід" компанії Pfizer тепер дозволені в Україні
Таблетки від коронавірусу "Паксловід" компанії Pfizer тепер дозволені в Україні

Таблетки від коронавірусу "Паксловід" компанії Pfizer тепер дозволені в Україні

В Україні проти коронавірусу тепер можна використовувати таблетки «Паксловід» виробництва компанії Pfizer. Таблетки дозволили екстрено використосувати при лікуванні коронавірусу.

Таку новину на брифінгу Міністерства охорони здоров’я повідомив Віктор Ляшко — український міністр, очільник Мінздоров’я. Брифінг було проведено у четвер, 17 лютого.

Міністерство охорони здоров’я домовилося із компанією Pfizer про постачання таблеток проти коронавірусу «Паксловід» ще до реєстрації препарату. Наразі існує домовленість про постачання 300 тисяч курсів таблеток для України. Графік постачання поки не узгоджений, але в міністерстві над цим працюють. 

Віктор Ляшко, очільник МОЗ

Що за таблетки та для кого вони

Таблетки проти коронавірусу «Паксловід» допомагають пацієнтам, аби коронавірус не переходив у тяжчі форми — у середній чи важкий перебіг хвороби. Препарат призначений в основному для людей, що входять до груп ризику. «Паксловід» допоможе уникнути погіршення ситуації з коронавірусом у таких пацієнтів. 

Компанія Pfizer стверджує, що таблетки «Паксловід» знижують кількість госпіталізацій та летальних випадків у пацієнтів з ковідом. Так, люи, які отримували таблетки після того, як у них були помічені симптоми ковіду, рідше потрапляли до лікарень із тяжким перебігом коронавірусу. У Pfizer уточнюють, що до лікарень потрапили менше ніж 1 % пацієнтів, яких лікували таблетками. Летальних випадків не зафіксовано жодного.

Препарат проти коронавірусу «Паксловід»

Препарат «Молнупіравір»

Відзначимо також, що в Україні для лікування ковіду дозволений також препарат «Молнупіравір». За контрактом Україні має отримати теж 300 тисяч курсів препарату. Наразі частину вже отримали — 60 тисяч курсів. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що імунолог розповів, чи потрібне щеплення тим, хто перехворів на COVID-19.

Також портал MY.UA писав, що "тривалий ковід" руйнує життя людей, кількість заражених зростає.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом