НАБУ повідомило про підозру одеськім бізнесменам Кауфману і Грановському
НАБУ повідомило про підозру одеськім бізнесменам Кауфману і Грановському

НАБУ повідомило про підозру одеськім бізнесменам Кауфману і Грановському

НАБУ інкримінує підозрюваним створення злочинної організації та хабарництво.

У вівторок, 6 грудня, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру двом одеським бізнесменам, яких детективи затримали напередодні.

За словами співрозмовника LIGA.net в правоохоронних органах, йдеться про Бориса Кауфмана та Олександра Грановського.

Пресслужба НАБУ повідомила, що їм інкримінують створення злочинної організації (ч. 1. ст. 255 Кримінального кодексу) та хабарництво (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу). Максимальна санкція, передбачена цими статтями, – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією.

Слідство встановило, що восени 2021 року після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місці з’явилася нова.

«Ця злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори злочинної організації налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування», – гоовриться в повідомленні.

Як повідомляє LIGA.net, разом з Кауфманом та Грановським затримали ще одного підозрюваного, якого НАБУ називає довіреною особою та співучасником. Йому також повідомили про підозру.

5 грудня детективи НАБУ затримали в Одесі бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Грановського за підозрою у створенні злочинної організації та підкупі чиновників.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен, засновник інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять готелі, медіаактиви та інвестиційні проєкти.

У 2013 році Vertex United придбала у UMH group Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус», куди входили журнали «Фокус», «Фокус. Красивая страна» та сайт focus.ua. Також Грановському та Кауфману належав одеський телеканал «РІАК».

У 2016 році «Фокус» перепродали Анатолію Євтухову, який був співвласником і керівником радіохолдингу Business Radio Group («Шансон», «Любимое радио», «Бізнес-радіо» та DJFM). Канал «РІАК» зараз належить забудовнику Аднану Ківану.

Олександр Грановський – ексдепутат Верховної Ради. Він є бізнес-партнером Кауфмана та разом з ним володіє Vertex Hotel Group, яка керує готелями в Одесі. 

Теги по теме
НАБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом