19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін
Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін

Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін

15:29 23.02.2023

Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін

#
Верховная рада
депутаты

Верховна Рада у четвер ухвалила рішення відсторонити позафракційного народного депутата Гео Лероса від участі в засіданнях. Іншим голосуванням ВР підтримала заяву нардепа від «Слуги народу» Олександра Трухіна про складання мандату.

За словами самого Лероса, його позбавили можливості участі у засіданнях ВР, через критику та образи на адресу глави Офісу президента Андрія Єрмака. Наприклад, й тому пості, на який дано посилання вище, Лерос називає Єрмака «фсбшною гнидою». За словами Лероса, йому заборонили відвідування засідань до кінця року.

Нардеп від «ЄС» Олексій Гончаренко в Telegram написав, що Лероса відсторонили «до кінця війни». Оскільки у формулюванні постанови є фраза «до кінця засідання», а після 24 лютого 2022 року засідання ВР не припинялося. Й припиниться лише з закінченням війни.

Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк більш стриманий у своїх оцінках. Він пише, що «позбавлення права депутата Г.Лероса на участь у пленарному засіданні» означає позбавлення права брати участь у роботі ВР до кінця поточної сесії (це початок вересня 2023 року) або припинення воєнного стану і відповідно зміну спецрежиму роботи Ради під час війни. Тобто на скоріш за все на пів року.

Голосували за цю постанову так: 192 - СН, 12 – «Довіра», 10 «За майбутнє», 14 – «Відновлення України», 10 - «Батьківщина» та 19 – екс-ОПЗЖ, яке тепер ПЗЖМ.

Також сьогодні була підтримана постанова про складання мандата депутатом Трухіним. За проголосували 288 нардепів.


Читайте також

  • У листопаді 2021 року Леросу вручили ще одну підозру – за невиконання рішення суду щодо Єрмака. Тепер йому загрожує вже до 3 років ув'язнення
  • 22 лютого стало відомо, що нардеп Трухін пішов на угоду зі слідством - задонатить 6 млн грн на ЗСУ  (зокрема, на проєкти United24 та "Армія дронів")  й, після рішення ВАКС, втратить мандат

В самурая немає мети, є лише шлях. Ми боремось за об’єктивну інформацію.
Підтримаєте? Кнопки під статтею.

поддержать проект

Источник материала
Поделиться сюжетом