Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін
Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін

Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін

15:29 23.02.2023

Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін

#
Верховная рада
депутаты
""

Верховна Рада у четвер ухвалила рішення відсторонити позафракційного народного депутата Гео Лероса від участі в засіданнях. Іншим голосуванням ВР підтримала заяву нардепа від «Слуги народу» Олександра Трухіна про складання мандату.

За словами самого Лероса, його позбавили можливості участі у засіданнях ВР, через критику та образи на адресу глави Офісу президента Андрія Єрмака. Наприклад, й тому пості, на який дано посилання вище, Лерос називає Єрмака «фсбшною гнидою». За словами Лероса, йому заборонили відвідування засідань до кінця року.

Нардеп від «ЄС» Олексій Гончаренко в Telegram написав, що Лероса відсторонили «до кінця війни». Оскільки у формулюванні постанови є фраза «до кінця засідання», а після 24 лютого 2022 року засідання ВР не припинялося. Й припиниться лише з закінченням війни.

Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк більш стриманий у своїх оцінках. Він пише, що «позбавлення права депутата Г.Лероса на участь у пленарному засіданні» означає позбавлення права брати участь у роботі ВР до кінця поточної сесії (це початок вересня 2023 року) або припинення воєнного стану і відповідно зміну спецрежиму роботи Ради під час війни. Тобто на скоріш за все на пів року.

Голосували за цю постанову так: 192 - СН, 12 – «Довіра», 10 «За майбутнє», 14 – «Відновлення України», 10 - «Батьківщина» та 19 – екс-ОПЗЖ, яке тепер ПЗЖМ.

Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін - Фото 2

Також сьогодні була підтримана постанова про складання мандата депутатом Трухіним. За проголосували 288 нардепів.

Рада відсторонила Лероса від засідань на невизначений термін - Фото 3


Читайте також

  • У листопаді 2021 року Леросу вручили ще одну підозру – за невиконання рішення суду щодо Єрмака. Тепер йому загрожує вже до 3 років ув'язнення
  • 22 лютого стало відомо, що нардеп Трухін пішов на угоду зі слідством - задонатить 6 млн грн на ЗСУ  (зокрема, на проєкти United24 та "Армія дронів")  й, після рішення ВАКС, втратить мандат

В самурая немає мети, є лише шлях. Ми боремось за об’єктивну інформацію.
Підтримаєте? Кнопки під статтею.

поддержать проект

Джерело матеріала
loader
loader