Залужному знайшли заміну: у мережі поширили фейкове звернення Зеленського
Залужному знайшли заміну: у мережі поширили фейкове звернення Зеленського

Залужному знайшли заміну: у мережі поширили фейкове звернення Зеленського

Задля поширення чергової дезінформації противник використав "підробний" телеграм-канал.

Нова ІПСО від росіян

Так, на приватному каналі – двійнику від імені Зеленського з'явилося відео, на якому президент начебто розповідає про нові кадрові перестановки. Він нібито повідомляє про те, що вирішив зняти Залужного і на посаду Главкома призначити командувача Олександра Сирського.

Аби створити цю брехню, росіяни використали минулорічне відео зі зверненням Зеленського. У ньому глава держави заявляє про зняття з посади очільника Міноборони Олексія Резнікова та призначення Рустема Умєрова.

Текст "звернення" Зеленського, який вигадали окупанти / Фото скриншот

А ось справжній текст звернення глави держави з приводу відставки Резнікова від 3 вересня 2023 року.

Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому. Зараз очолити міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури. Осінь – час для посилення.

Чи звільняють Залужного: що відомо

  • 29 січня увечері низка телеграм-каналів і ЗМІ почали писати про те, що Головнокомандувача зняли з посади. Першим таке повідомлення поширив екснардеп Борислав Береза, а згодом підхопили журналісти Роман Цимбалюк та Юрій Бутусов.
  • Джерела 24 Каналу в оточенні Главкома також підтверджували інформацію про відставку Залужного.
  • Однак, в Офісі президента спростували ці чутки. Речник Зеленського Сергій Никифоров заявив, що повідомлення про відставку неправдиве.
  • Також у вечірньому зверненні за 29 січня глава держави жодним словом не згадав за нові кадрові рішення.
Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом