В Україні відбувся другий тур виборів мерів 11 великих міст: результати екзит-полів
В Україні відбувся другий тур виборів мерів 11 великих міст: результати екзит-полів

В Україні відбувся другий тур виборів мерів 11 великих міст: результати екзит-полів

Фото: Радіо Свобода

22 листопада в одинадцяти великих містах України відбувся другий тур мерських виборів. Соціологічні компанії оприлюднили результати опитування у низці великих міст, які показали потенційних переможців

22 листопада в одинадцяти великих містах України відбувся другий тур мерських виборів. Міських голів обирали у Львові, Дніпрі,  Черкасах, Полтаві, Рівному, Миколаєві, Ужгороді, Слов'янську, Нікополі, Дрогобичі та Бердянську. У першому турі 25 жовтня жоден з кандидатів не зміг набрати 50% голосів.

За даними ЦВК, у другому турі  явка виборців склала 29,53% (явка 25 жовтня за даними ЦВК була 36,88%, а 15 листопада - 23,9%).

Львів

У Львові за крісло міського голови боролися чинний мер Андрій Садовий та кандидат від «ЄС» Олег Синютка. У першому турі Садовий набрав 40%, а Синютка - 31%.

Екзит-поли студії Савіка Шустера:

Олег Синютка - 37,2%.

Андрій Садовий - 62,8%

Дані львівської групи Fama:

Олег Синютка  - 37,7%.

Андрій Садовий  - 62,3%.

Хто пройшов до міськради 25 жовтня

До міськради Львова від  «ЄС»  пройшло 33 депутатів, «Самопоміч» отримала 17 місць, «Голос» - 8, «Варта» - 7, «Свобода» - 6.

Дніпро

За крісло мера Дніпра боролися чинний міський голова Борис Філатов (партія «Пропозиція») та Загід Краснов («Громадська сила»).

У першому турі Філатов заручився підтримкою 46% містян, які прийшли на дільниці, Загід Краснов - 13%.

Екзит-поли Socis

Борис Філатов  - 78,75%.

Загід Краснов  - 18,25%.

Хто пройшов до міськради

Додамо, що у міській раді Дніпра «Пропозиція» отримала  22 місця, «ОПЗЖ» отримала 13 мандатів, «Слуга народу» - 9, «Громадська сила» - 8, «ЄС» - 7, «Блок Вілкула» - 5.

Черкаси

22 листопада за крісло мера Черкас змагалися чинний міський голова Анатолій Бондаренко («За майбутнє»)   та представник «Голосу» Віктор Євпак.

У першому турі Бондаренко отримав  37%, Євпак - 19%.

Екзит-поли студії Савіка Шустера

Анатолій Бондаренко - 54,25%.

Віктор Євпак  - 45,75%.

Хто пройшов до міськради

У міській раді Черкас «За майбутнє» отримає  8 мандатів, «Слуга народу» також матиме 8 депутатів, «ЄС» - 7, «Голос» - 6, «Черкащани» - 5, «ОПЗЖ» - 4 і «Батьківщина» - 4.

Рівне

У другому турі за крісло міського голови Рівного змагалися Віктор Шакирзян («Рівне разом») та кандидат від «ЄС» Олександр Третяк.

У першому турі Шакирзян отримав 19%, Третяк - 16%.

Екзит-поли  Соціс

Віктор Шакирзян - 50,94%.

Олександр Третяк - 46,03%. 

Партія «ЄС» заявила, що згідно з паралельним підрахунком 100% голосів, Третяк має 50,18%, а Шакирзян програє з 47,76%. З перемогою Третяка вже привітав п’ятий президент Петро Порошенко

Хто пройшов до міськради

У міськраді найбільше мандатів матиме «ЄС» , далі йде «Рівне разом» з 7 мандатами, «Слуга народу» - 7, «Батьківщина» - 5, «Голос» - 5, «Свобода» - 4, «За майбутнє» - 4.

Миколаїв

У другому турі за крісло мера Миколаєва змагалися чинний міський голова Олександр Сенкевич («Пропозиція») та представник «ОПЗЖ» Владислав Чайка.

У першому турі Сенкевич отримав  39%, а Чайка - 29%.

Екзит-пол, проведений на замовлення видання Никвести:

Олександр Сенкевич - 61,6%.

Владислав Чайка - 38,4%.

Хто пройшов до міськради  

У міській раді найбільше голосів матиме «ОПЗЖ» -17, «Пропозиція» отримала 14 місць, «Слуга народу» - 9, «ЄС» - 5, «Партія Шарія» - 5, «Наш край» - 4.

Полтава

У Полтаві за крісло мера змагалися кандидат від партії «Слуга народу» Сергій Іващенко та  кандидата від партії «За майбутнє» Олександр Мамай.   

Екзит-пол видання «Полтавщина».

Сергій Іващенко - 41,6% виборців.  

Олександр Мамай – 33,1%.

Загалом в опитуванні видання взяли участь 3638 виборців.

Слов’янськ

У Слов’янську за крісло мера змагалися чинний мер Вадим Лях («Опозиційний блок») та Павло Придворов («ОПЗЖ»). У першому турі Лях та Придворов отримали майже однакову кількість голосів - біля 30%.

Екзит-пол  «Research & Branding Group»

Вадим Лях - 58,8% виборців

Павло Придворов -  41,2% голосів.

Хто пройшов до міськради  

У міськраді більшість має «ОПЗЖ» - 14 місць з 38, решту отримали «Опозиційний блок», «Слуга народу», «Партія миру та розвитку», «Наш край» та «ЄС».

Ужгород

В Ужгороді за крісло міського голови змагалися чинний мер Богдан Андріїв та Віктор Щадей («Слуга народу»).

За даними видання mukachevo.net,  попередній паралельний підрахунок свідчить про перемогу Андріїва з перевагою близько 1200 голосів.

Бердянськ

За крісло міського голови змагались Олександр Свідло («ОПЗЖ») та Валерій Баранов («За майбутнє»).

Сайт Бердянськ 24 оприлюднив результати паралельного підрахунку голосів, згідно з яким перемогу здобув Баранов, який обійшов Свідла з різницею в більш ніж 900 голосів.

«З результатом 51,42% посаду міського голови Бердянська завоював Валерій Баранов. Олександра Свідла ж, попередньо підтримали 48,56% виборців», – йдеться в повідомленні.

У штабі Баранова також заявили про перемогу і оприлюднили власний попередній результат голосування, за яким у Баранова - 51,56%, а у Свідла - 48,44%.

15 листопада в Україні відбувся другий тур місцевих виборів у п’яти обласних центрах, одному районному та одному місті районного значення. Мерів міст обирали у Луцьку, Одесі, Херсоні, Сумах, Краматорську, а також у Кам’янець-Подільському і місті Українка (Київська область).

За даними ЦВК,  середня явка у другому турі виборів міських голів становила 24%. У Комітеті виборців заявили, що така явка є найнижчою за останні 10 років. 


Опитування
Джерело матеріала
loader
loader