"Це була імітація": відомо нові деталі прослушки у Залужного
"Це була імітація": відомо нові деталі прослушки у Залужного

"Це була імітація": відомо нові деталі прослушки у Залужного

Кабінет головнокомандувача перевіряють щодня

У неділю, 17 грудня, стало відомо, що у кабінеті Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного знайшли прослуховувальний пристрій. Генерал-майор СБУ Віктор Ягун заявив, що під час нарад у Залужного працює спецтехніка, яка блокує роботу будь-яких записувальних засобів.

Він також наголосив, що "жучок", скоріш за все, був "імітацією", адже не мав елементів живлення та запису. Про це Ягун повідомив в етері "Радіо Свобода".

На думку, генерал-майора СБУ цю ситуацію створили задля провокації, щоб надалі вкинути в мережу записи фейкових розмов Залужного.

Віктор Ягун про прослушку Валерія Залужного

"Наскільки мені відомо, (у прослуховувального пристрою — Ред.) не було засобів не тільки для запису, а й елементів живлення. Тобто це була імітація пристрою, який, можливо, було закладено для якихось інших дій, не для запису", — наголосив генерал.

Як вважає Віктор Ягун, за допомогою штучного інтелекту мали створити ніби записи розмов головнокомандувача, які б знову розпалили нашумілий конфлікт між політичною та військовою владою України. Звісно, це мало б викликати хвилю обурення у народу та похитнути довіру до влади.

Наприкінці інтерв’ю генерал зауважив, що це вигідно Росії. А також, що кабінет Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодня ретельно перевіряють на наявність сторонніх пристроїв.

Раніше "Телеграф" писав, що ГУР вже дало свій коментар щодо прослушки кабінету Залужного.

Теги за темою
Скандал
Джерело матеріала
loader
loader