Обов’язково приготуйте на Святвечір: як зробити смачний пісний холодець
Обов’язково приготуйте на Святвечір: як зробити смачний пісний холодець

Обов’язково приготуйте на Святвечір: як зробити смачний пісний холодець

Страва виходить ситна і дуже смачна

Ми ділились рецептом особливо смачногокласичного холодцю. Однак, якщо ви дотримувались Різдвяного посту, то на Святвечір слід готувати пісні страви. Тож розповідаємо, як приготувати холодець із риби.

Так ще й можна зробити страву смачнішою та цікавішою. Для приготування можна брати коропа, форель, тріску, чудово підійде лосось. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.

Інгредієнти:

  • риба – 1,8 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • чорний перець горошком – 8 шт.;
  • спеції для риби – 10 г;
  • лавровий лист – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Рибу чистимо, нарізаємо на шматки. Хвіст і голову викидати не потрібно, вони теж знадобляться.
  2. Разом із подрібненими овочами рибу викладаємо в каструлю та заливаємо водою.
  3. Як тільки маса дійде до кипіння, знімаємо піну і додаємо трохи солі в каструлю. Після цього варимо ще 20 хвилин.
  4. Потім дістаємо рибу, а саме м’ясо. Голову, шкіру та хребти чіпати не варто, вони мають залишатися у воді.
  5. На цьому етапі можна додати спеції. Продовжуємо варити бульйон на повільному вогні.
  6. Через 40 хвилин вимикаємо вогонь та проціджуємо масу.
  7. За інструкцією розводимо в бульйоні желатин. Шматки риби кладемо в тарілку, заливаємо бульйоном.

За бажання страву прикрашаємо овочами та ставимо в холодильник до застигання. Також ми ділились унікальним рецептом голубців із млинцями.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader