Чудова страва для сімейного обіду чи вечері
Печінка – це не лише універсальний, а й доступний продукт, який можна купити у будь-якому супермаркеті. Ми готуємо з неї величезну кількість страв — смажимо, робимо різноманітні паштети та намазки та навіть додаємо до салатів.
Проте сьогодні разом із "ТСН" розповімо, як печінку готують німецькі кулінари. Вони під час смаження додають незвичайний для нас інгредієнт — яблука. Така страва вийде дуже смачною, соковитою та ніжною.
Як приготувати печінку по-берлінськи з яблуками
Інгредієнти:
- 500 г яловичої печінки;
- 2 зелені яблука;
- 1 головка цибулі;
- 1 ч. л. солодкої паприки;
- ½ ч. л. карі;
- перець чорний мелений, сіль, борошно, рослинна олія на смак.
Спосіб приготування:
- Печінку миємо, нарізаємо порційними шматочками, загортаємо в плівку та відбиваємо. Після занурюємо в борошні.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією до рум’яності. Солимо, перчимо і викладаємо на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія.
- Яблука чистимо, нарізаємо скибочками та обсмажуємо в тій же рослинній олії до м’якості, викладаємо у форму.
- Цибулю нарізаємо кільцями та обсмажуємо у сковороді з рослинною олією. Солимо, додаємо паприку та карі та смажимо до готовності, постійно помішуючи.
- У форму з яблуками викладаємо печінку, цибулю та відправляємо у духовку на 5-7 хвилин при 175 градусах.
Готову печінку з яблуками по-берлінськи подаємо з улюбленим гарніром. Смачного.