Пошкодуєте, що не готували так раніше
Німецька кухня – це не тільки пишні оладки та традиційний шніцель. Це ще й незвичайні сосиски.
Сьогодні ми разом зі Shuba поділимося рецептом традиційного перекусу німецькою під назвою карівурст. Ця смажена у спеціальному соусі сосиска дуже популярна у Берліні та продається у вуличних кіосках міста. За легендою страву придумала господиня сосисочної Герта Хойвер у вересні 1949 року – саме тоді вона почала пропонувати покупцям сосиски, заправлені соусом на основі томатної пасти та кетчупу та посипані карі. Карівурст – настільки важлива частина німецької культури, що навіть є музей на честь цієї страви. Для їхнього приготування можна брати як баварські ковбаски, так і звичайні сосиски.
Як приготувати карівурст
Інгредієнти на 3 порції:
- сосиски — 6 шт.;
- томатне пюре – 250 г;
- приправа карі – 4 ст. л.;
- паприка мелена — 1 ч. л.;
- сушений кмин — 1 ч. л.;
- цибуля біла салатна – 1 шт.;
- кетчуп – 250 г;
- олія оливкова Extra Virgin – 40 мл;
- вода – 2 ст. л.;
- сіль – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Для приготування соусу чистимо і нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Додаємо паприку, томатне пюре, кетчуп та доводимо до кипіння. Всипаємо кмин, карі та щіпку солі, все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу вливаємо воду і готуємо соус до загусання. Даємо охолонути та за бажанням перебиваємо занурювальним блендером.
- У каструлю з окропом всипаємо трохи карі, викладаємо сосиски та варимо протягом кількох хвилин. Після цього зливаємо воду, а сосиски обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
Подаємо сосиски цілими або нарізаними шматочками з великою кількістю соусу, картоплею фрі та домашнім хлібом. Насолоджуйтесь!