Гостра і ароматна приправа
Ми розповідали, як приготувати чудову мариновану скумбрію, яка стане в пригоді і на святковому столі, і в щоденному раціоні. Тепер ділимось рецептом чудової закуски на Великдень — буряку з хроном.
Зазвичай хрін натирають вручну, і це неприємний процес, який супроводжується слізьми. Можна зробити це за допомогою блендера. Рецептом поділились на ютуб-каналі "Швиденько та смачненько з Тетяною".
Інгредієнти:
- Корінь хрону – 300 гр
- Оцет спиртовий– 1 чайна ложка
- Вода кип’ячена – 150 мл
- Сіль – пів чайної ложки або за смаковими уподобаннями
- Цукор – чайна ложка, для пом’якшення гостроти
Спосіб приготування:
- Ретельно промиваємо і очищаємо корені хрону. Найпростіше зняти шкірку звичайною овочечисткою.
- За допомогою цього ж девайсу нарізаємо хрін тоненькими смужками. Перекладаємо готові смужки в блендер та подрібнюємо до стану кашки. Можна додати трохи холодної кип’яченої води.
- Паралельно відварюємо буряк. Чистимо його та натираємо на дрібну тертку.
- З’єднуємо хрін з буряком. Додаємо цукор, сіль та оцет. Ретельно перемішуємо.
Ставимо банку з хроном у холодильник. Через 12 годин закуску можна куштувати. Також ми розповідали, як приготувати смачну гуцульську страву "Шухи".