Колишнього заступника секретаря РНБО заарештували, але поки що лише заочно
Колишнього заступника секретаря РНБО заарештували, але поки що лише заочно

Колишнього заступника секретаря РНБО заарештували, але поки що лише заочно

Його звинувачують у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн грн

​​Першому ексзаступнику секретаря Ради Національної безпеки та оборони України (РНБО) Олегу Гладковському, якого підозрюють у зловживаннях при закупівлі автомобілів для армії, заочно обрали запобіжний захід. Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив йому арешт.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП). Зауважимо, що Гладковський зараз у розшуку, адже, за попередніми, даними виїхав за кордон.

"13 травня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Першому заступнику секретаря РНБО, який спільно з колишнім заступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн грн", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що. у ході досудового розслідування було встановлено, що експосадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він та його близькі особи мають частку власності, а саме — ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Що відомо про підозру

У САП додають, що у жовтні 2019 році було повідомлено про підозру колишньому Першому заступнику секретаря РНБО. У квітні 2020 року — ексзаступнику міністра оборони та директору департаменту Міністерства оборони. Вказаним особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У липні 2021 обвинувальний акт у справі скеровано до ВАКС для розгляду по суті. У квітні 2024 колегія суддів ВАКС, зваживши на неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перебування клопотання прокурора САП про оголошення у розшук колишнього Першого заступника секретаря РНБО.

Раніше "Телеграф" писав, що НАБУ та САП 6 жовтня повідомили про підозру синуколишнього заступника секретаря РНБО України Ігорю Гладковському та колишньому директору ДК "Укрспецекспорт" Павлу Букіну. Їх підозрюють у завданні шкоди державі на 13 млн гривень.

Джерело матеріала
loader
loader