Заробив більше усіх, узятих разом: Усик став найоплачуванішим спортсменом України, — Forbes
Заробив більше усіх, узятих разом: Усик став найоплачуванішим спортсменом України, — Forbes

Заробив більше усіх, узятих разом: Усик став найоплачуванішим спортсменом України, — Forbes

Найуспішніші українські спортсмени, серед яких Еліна Світоліна, Олександр Зінченко, Святослав Михайлюк та інші, заробили за рік, щонайменше 1,5 млн доларів.

Абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі Олександр Усикстав найоплачуванішим українських спортсменів, заробивши більше, ніж усі найзаможніші вітчизняні атлети разом. Заробіток боксера дослідило видання Forbes Ukraine, порівнявши його з доходами інших боксерів, футболістів, баскетболістів та тенісисток.

Орієнтовно, підрахували в українському Forbes, боксер-ваговик став багатшим на 54 млн доларів. Причому захисник лондонського "Арсенала" Олександр Зінченко, який посів друге місце в рейтингу, заробив 10 млн доларів.

Черкаський баскетболіст Святослав Михайлюк, який підписав контракт з "Юта Джаз", отримав 3,5 млн.

Чемпіон світу в напівлегкій вазі Василь Ломаченко отримав за свою роботу 3,7 млн.

Найуспішніша спортсменка в історії українського тенісу Еліна Світоліна отримала близько 1,9 млн доларів, а перша ракетка України Марта Костюк орієнтовно одержала 1,5 млн "зелених".

Найбільш високооплачувані спортсмени України

У доходи спортсменів врахували виплати за контрактами та призові, які вони отримали під час змагань в індивідуальних видах спорту. Також у рейтингу зважали на надходження реклами тощо.

Нагадаємо, як стало відомо, Усик зіграє роль чемпіона світу з кікбоксингу Ігоря Вовчанчина. Він зніметься у голлівудському проєкті "Smashing Machine" разом із актором Двейном "Скелею" Джонсоном та Емілі Блант.

У травні Усик став абсолютним чемпіоном світу, перемігши британця Тайсона Ф'юрі в бою за уніфікацію титулів. Їхній реванш заплановано на грудень, але всі пояси дивізіону на кону не стоятимуть.

Теги за темою
футбол Спорт Бокс Теніс Олександр Усик Баскетбол
Джерело матеріала
loader
loader