Forbes уперше за три роки оприлюднив рейтинг найбагатших людей України
Forbes уперше за три роки оприлюднив рейтинг найбагатших людей України

Forbes уперше за три роки оприлюднив рейтинг найбагатших людей України

Журнал Forbes вперше від 2016 року оприлюднив рейтинг найбагатших людей України. Очолив його, як і в усі останні роки, олігарх Рінат Ахметов.

Відповідний рейтинг опублікували на сторінці російського Forbes.

Статки Ахметова журнал оцінив у розмірі 2,8 мільярда доларів.

"У порівнянні з піковим, 2013 роком, статки найбагатшого українця скоротилися майже в шість разів", - зазначає видання.

Друге місце посів власник групи "Інтерпайп", олігарх Віктор Пінчук. Його статки оцінили у розмірі 1,4 мільярда доларів. На третьому місці опинився колишній президент України Петро Порошенко із 1,3 мільярда доларів.

Також у п’ятірку найбагатших увійшли подружжя Герег (1,3 мільярда доларів) та Геннадій Боголюбов (1,2 мільярда доларів). Загалом в Україні є 8 мільярдерів. Понад мільярд доларів статків також мають Юрій Косюк, Костянтин Жеваго та Ігор Коломойський.

Замкнув рейтинг сотні найбагатших співвласник мережі супермаркетів "Таврія Б" Борис Музалев зі статками у 95 мільйонів доларів.

Нагадаємо, агентство Bloomberg повідомило, що статки українського олігарха Ріната Ахметова за сім років впали на 80%. Це пов'язують з падінням сировинних ринків. Зазначається, що статки Ахметова 2013 року становили 22,4 мільярда доларів, але за останні сім років впали на 80%, і це є одним з найбільш значних падінь.

Відео Український мільярдер Ахметов придбав один з найдорожчих будинків у світі

Вілла розташована на лазурному узбережжі Франції, на пагорбі в середині півострова Кап-Фера у місті Ніцца. Будинок було збудовано 170 років тому. На ділянці майже 5,5 гектарів колись був сад оливкових дерев, а маєток належав родині мера міста Ніцца. На початку минулого століття його придбав король Бельгії Леопольд Другий. За кілька років він перетворив його на палац із ботанічним садом і елітними інтер’єрами.  

Источник материала
Поделиться сюжетом