20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Індійська вакцина не прибуде до України: експорт препарату призупинили
Індійська вакцина не прибуде до України: експорт препарату призупинили

Індійська вакцина не прибуде до України: експорт препарату призупинили

Найближчим часом до України не прибуде нова партія вакцини CoviShield. Індія призупинила експорт препарату.

Голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що МОЗ отримало офіційного листа від представників компанії AstraZeneca.

В ньому, за словами Радуцького, зазначається, що виробник медичних препаратів та вакцин AstraZeneca вважає неприпустимим будь-які дискредитаційні заяви стосовно підприємств та якості препаратів, що виробляються в Індії.

Про це Михайло Радуцький розповів на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Постачання наступної партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) до України може бути відкладено на певний термін. Причина...

Опубликовано Михайло Радуцький Среда, 24 марта 2021 г.

Причини призупинення поставок

Михайло Радуцький вважає, що головною причиною тимчасового припинення експорту препарату CoviShield є велика інформаційна кампанія проти індійської вакцини, яку розвернули в Україні.

Британо-шведський розробник вакцини AstraZeneca доводить, що вакцина CoviShield є абсолютно безпечною та надійною. Її замовили багато країн світу, серед яких Канада, Велика Британія, Бразилія. Вже зроблено понад 50 млн щеплень цим препаратом.

ВООЗ підтвердила безпечність та ефективність використання цієї вакцини.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Михайло Радуцький наголосив, що Україна уклала договір на поставки лише 1,5 млн доз вакцини. Для такого виробника продати цю кількість препарату не становить жодних проблем. Як зазначив Радуцький, попит на вакцину у світі настільки великий, що її просто не встигають виробляти.

За інформацією Радуцького, Володимир Зеленський вже працює над вирішенням проблеми.

Президент України дав завдання особисто Максиму Степанову та Дмитру Кулебі всіма можливими способами пришвидшити відновлення поставок індійської вакцини в Україну. МОЗ та МЗС повинні переконати індійських партнерів у тому, що українська держава абсолютно не причетна до тотальної дискредитаційної кампанії стосовно індійського виробника.

Крім того, Михайло Радуцький звинуватив у поширенні антивакцинних настроїв українських опозиційних та проросійських політиків.

Зокрема пригадав голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування виступ одного з них на засіданні погоджувальної ради ВРУ.

Вислови, що тоді прозвучали, Радуцький назвав «свідомою цинічною грою на зрив вакцинації». На думку Радуцького повернення до влади не варте того, щоб «прирікати тисячі українців на загибель».

Ситуація в Індії

В самій Індії повідомляють, що експорт вакцини проти коронавірусу призупинили через новий спалах пандемії. Влада прийняла рішення пришвидшити вакцинацію у своїй країні. Тому індійський уряд замовив понад 140 млн доз вакцини у виробника «CoviShield».

Повідомляють, що доки ситуація в Індії не стабілізується, експорт вакцини не відновлять.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Петро Порошенко, не стримуючись, розповів про вакцинацію в Україні.

В Одеській області невдовзі після щеплення пішла з життя жінка-військовослужбовець. Читайте всі свіжі новини медицини на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом