20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Депутати вимагають відставки Степанова: підписи майже зібрано
Депутати вимагають відставки Степанова: підписи майже зібрано

Депутати вимагають відставки Степанова: підписи майже зібрано

Міністра охорони здоров’я Максима Степанова звинуватили у провалі вакцинації в Україні. Для скликання позачергової сесії щодо його звільнення вже зібрали 90 підписів.

Нардеп від партії «Слуга народу» Дмитро Гурін, котрий вже став відомим через свої радикальні погляди щодо українських медиків, повідомив, що з необхідних для скликання позачергової сесії ВР 150 підписів зібрано 90.

Про це Гурін написав у соціальній мережі Facebook.

Під постановою про скликання позачергової сесії щодо звільнення Степанова зібрано 90 підписів депутатів різних фракцій з...

Опубликовано Дмитро Гуріном Пятница, 2 апреля 2021 г.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Подробиці звернення Гуріна

Проект постанови підписали 33 депутати від партії «Слуга народу». Серед них є підпис голови Комітету з питань здоров’я нації Михайла Радуцького.

За таку позицію Гурін окремо подякував Радуцькому. Він закликав усіх, хто ще не поставив свій підпис, зробити це якнайшвидше, щоб «Степанов став колишнім міністром та більше не приймав жодних рішень».

Справа в тому, що Дмитро Гурін висловив свою позицію, що всіх медичних працівників, котрі відмовляються від вакцинації, потрібно звільнити. Такі «лікарі», на думку Гуріна, не мають права лікувати людей, оскільки свідомо наражають їх на ризик захворіти.

Максим Степанов в свою чергу відзначив, що «думки депутатів, котрі вимагають від лікарів негайно прищеплюватися нічого не значать». Степанов не вважає, що кваліфікація українських лікарів чимось гірша, ніж в працівників медицини інших країн. Тож, за його словами, «добре, що депутати не можуть приймати рішень стосовно звільнення лікарів».

Хто підписав проект

За відставку Максима Степанова виступають народні депутати від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко, Вікторія Сюмар, Ірина Геращенко, Софія Федина та інші.

Від партії «Голос» прохання підписали серед інших Ольга Стефанішина, Ярослав Железняк, Роман Лозинський. Є серед підписантів і Ілля Кива та Гео Лерос.

Чому вимагають відставки міністра

За даними статистики повну вакцинацію в Україні пройшли 2 особи. Вони отримали повторну дозу вакцини. В цей час в Польщі повністю вакцинувалися вже 2 млн осіб.

4 млн поляків отримали першу дозу вакцини, а таких українців у кілька десятків разів менше.

За інформацією МОЗ другу дозу вакцини мають робити тим же препаратом, яким робили перше щеплення. Але гарантованого підтвердження про поставки наступних партій індійської вакцини від виробника досі немає.

У МОЗ же повідомили, що проміжок часу між введенням першої та другої дози збільшили від 4 тижнів до 12.

Виробник рекомендував робити повторне щеплення через 4 тижні, але і 12 тижнів – цілком припустимий термін. За цей час МОЗ планує налагодити поставки вакцини з Індії, або ж знайти аналогічну вакцину в іншому місці.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Максим Степанов запевнив, що Україна отримає 8 млн доз вакцини проти коронавірусу.

Максим Степанов представив нову програму медичних гарантій. Більше свіжих нових шукайте на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом