Новий податок на покупки: Данило Гетманцев пояснив, хто і за що платитиме
Новий податок на покупки: Данило Гетманцев пояснив, хто і за що платитиме

Новий податок на покупки: Данило Гетманцев пояснив, хто і за що платитиме

У ЗМІ з’явилася новина, що в Україні введуть новий податок на покупки. Однак голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев запевнив, що ніякий податок на покупки ніхто вводити не буде. Розбираємося, чи вводять ЗМІ українців в оману. 

Про законопроєкт, який наробив шуму в пресі, розповів Данило Гетманцев на сторінці в мережі Facebook

В Україні планують розглянути законопроєкт про методи податкового контролю. Згідно із цим законопроєктом, у податковій зможуть вимагати від громадян пояснення щодо того, звідки взялися у нього кошти на покупку тих чи інших цінних активів. У ЗМІ швидко присвоїли цьому назву «податок на покупки». 

Данило Гетманцев про так званий «новий податок»

Голова комітету ВР з фінансових питань спростував появу в Україні нового податку на покупки. За його словами, ніхто не збирається його вводити, а у пресі просто не вивчили детально інформацію з цього приводу. 

Гетманцев пояснив, що весь шум пов’язаний із ініціативою Кабінету міністрів щодо непрямого контролю за доходами і розходами громадян. Так, виявилося, що доплачувати будуть змушені лише ті громадяни, які не зможуть пояснити та підтвердити походження витрачених коштів. 

«Якщо у вас немає тіньових доходів або ви скористалися амністією, то вам не доведеться в майбутньому доплачувати», — заспокоює Данило Гетманцев.
Скріншот посту Данила Гетманцева

Однак таке пояснення не всіх влаштувало

«А можна питання від журналістів?)) Що значить"витрати, за якими платник не зможе підтвердити походження"? Не буде ж вимагатися доказ на законність по кожній покупці, ну тих же продуктів? Як я розумію стосуватися це буде якихось великих покупок? На покупку на яку суму буде вимагатися доказ законності коштів? Або як можна проконтролювати витрати за допомогою готівки?», — запитує Микита Синицин. Поки Данило Гетманцев не відповів. Також українці просять політика надіслати відповідний текст законопроєкту, щоб громадськість з ним ознайомилася.

Коментар на сторінці Данила Гетманцева

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що українці з 1 липня повинні платити податок на нерухомість.

Також портал MY.UA писав, які податки потрібно сплатити при купівлі житла і як заощадити.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram тая Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом