Росія веде війну проти України: Йдуть масовані обстріли LIVE
Росія веде війну проти України: Йдуть масовані обстріли LIVE

Росія веде війну проти України: Йдуть масовані обстріли LIVE

Джерело - Чемпіон.

Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні. 24 лютого о 05:00 лідер країни-агресора виступив з екстреним зверненням, у якому повідомив про своє рішення про початок військової операції на Донбасі: "Мною прийнято рішення про військову операцію [із захисту Донбасу]".

Друзі! Будемо триматися разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці! Ми переможемо! Слава Україні!

Головний тренер московського Локомотива Маркус Гісдольподав у відставку зі своєї посади через військове вторгнення Росії до України.

Головний тренер Шерифа Юрій Вернидуб:“Путін хотів цього, але він ніколи не стане імператором усього світу. Він - копія Адольфа Гітлера. Я колись їх порівнював. Російські пропагандистські ЗМІ - це гебельсівщина. Путін і його всі ручні журналісти - тут Гебельс взагалі перевертається у гробу! Навіть він собі не міг дозволити того, що показує російське телебачення. У мене просто немає слів. Путін - це скотина, виродок та вампір в одному флаконі. Правильно кажуть: Путін, пішов ти на х*р!”.

Український півзахисник Євген Коноплянка дебютував у складі польської Краковії, вийшовши на заміну у матчі проти Термаліки. Фанати Краковії дебют Коноплянки зустріли промовистим посланням на адресу президента Росії:

Відома українська дзюдоїстка Дар'я Білодід виступила із заявою, в якій висловила віру у перемогу у боротьбі з російськими окупантами:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений DARIA BILODID (@dariabilodid7)

Українська телеведуча Маша Єфросініна звернулася до російського народу у зв'язку з війною в Україні:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Мер Херсона Ігор Колихаєв: 

Міжнародна федерація хокею відсторонила Росію та Білорусь від усіх змагань.

Дмитро Гордон на Ехо Москви: Росія, женіть Путіна нахер! І заберіть тисячі трупів:

Футболіст збірної України та Ференцвароша Олександр Зубков за власним бажанням пропустив матч чемпіонату Угорщини проти Дірмота. Зазначимо, що головним тренером клубу є російський спеціаліст Станіслав Черчесов. За інформацією угорських ЗМІ, саме це є основною причиною відмови Зубкова виходити на поле.

Президент Інгульця Олександр Поворознюк записав емоційну промову щодо війни в Україні:

Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) рекомендував міжнародним федераціям не допускати до змагань російських та білоруських спортсменів.

Московський Спартак виключать із Ліги Європи.

Ексгравець Динамо та Арсеналу Лондон Олег Лужний вирішив не повертатися до Англії, де планував продовжувати навчатися на тренерських курсах, через агресію Росії.

Наставник Шерифа Юрій Вернидуб вступив до лав територіальної оборони.

Андрій Ярмоленко пожертвував українській армії 3 мільйони гривень.

Українські футболісти та тренери сформували фонд допомоги армії.

НападникШахтаря Жуніор Мораес покинув Україну попри заборону.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх закликала росіян припинити ігнорувати військові дії своєї країни.

Колишній хавбек Карпат Михайло Кополовець вступив у лави тероборони:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Михайло Кополовец (@kopo_official_18)

Асистент головного тренера московського Динамо Андрій Воронін поділився думкою про російське вторгнення в Україну. "Нам не потрібна ваша допомога! Ідіть на х**", - написав Андрій в інстаграмі. Раніше Воронін залишив Росію після вторгнення РФ до України.

Український легіонер Бенфіки Роман Яремчук вийшов на заміну у матчі 24-го туру чемпіонату Португалії проти Гімарайнша. Під час виходу на поле українець отримав капітанську пов'язку та гучні овації від уболівальників. Роман не зміг стримати сліз, його можна зрозуміти. Португальці підтримали спортсмена з країни, на яку напала Росія.

Про поточну ситуацію в українській столиці спеціально для Przegląd Sportowy розповідає спортивний журналіст із Києва Максим Розенко. Наш колега звернувся до підрозділу територіальної оборони і чекає на передачу зброї.

Вест Гем підтримав Андрія Ярмоленка та Україну:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений West Ham United (@westham)

Український боксер Василь Ломаченковступив у лави тероборони.

Українська тенісистка Леся Цуренко звернулася до Мак-Грегора з проханням допомогти Україні.

Міністр оборони України Олексій Резніков: "Дорогі українці! 72 години опору. Три доби, які назавжди змінили нашу країну і світ. Де всі ті, хто обіцяв за 72 години захопити Київ? Де вони? Я їх не бачу. Я лише чую, як вони виправдовуються. Натомість я бачу героїчну армію, звитяжну гвардію, безстрашних прикордонників, самовідданих рятувальників, надійних поліцейських, невтомних ангелів-медиків. Усіх, хто виконує свій обов’язок. Я бачу тисячі і тисячі Громадян, які взяли до рук зброю, стали до лав територіальної оборони і б’ються. За майбутнє своїх дітей та онуків. За тих, кого кохають. За пам'ять своїх пращурів. За свою Державу. Вас бачать усі, весь світ!

Попереду ще багато випробувань. Але в нашу перемогу тепер віримо не тільки ми.  Подивіться навколо. Багато хто нарешті здолав страх і наважився кинути виклик Кремлю. З кожною годиною все більше людей усвідомлює, що ніде в Європі немає такої армії. Ніде. І що без цієї армії і нашого народу Європа ніколи не буде в безпеці. Без нас Європи просто не буде. Тому вже зараз надходить допомога, яка ще три дні тому була неможливою. Темрява відступить. Світанок близько. Тримаймо стрій. Слава Україні! Слава Героям України!"

Anonymous: Російські державні телеканали зламані та транслюють реальність - те, що відбувається в Україні. Група Anon виклала у Твіттер радіомовлення російської армії. Було перехоплено кілька частот, одну зламали, і тепер на ній звучить український гімн.

Лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Канади та США оголосили про новий потужний набір економічних санкцій проти РФ, який включає відключення від платіжної системи SWIFT та заборону продажу "золотих паспортів" заможним росіянам. У спільній заяві, опублікованій на сайті Єврокомісії йдеться: "У міру того, як російські сили розв'язують свої атаки на Київ та інші українські міста, ми сповнені рішучості продовжувати покладати на Росію витрати, які ще більше ізолюють Росію від міжнародної фінансової системи та наших економік. Ми реалізуємо ці заходи найближчими днями".

Український півзахисник польської Краковії Євген Коноплянка прокоментував вторгнення російських військових в Україну:

Український тенісист Сергій Стаховський записався у запас української армії.

Гравці Евертона та Манчестер Сіті підтримали Україну. Зінченко та Миколенко міцно обійнялись перед очним матчем - хлопці не могли стримати сліз:

Захисник Зеніту Ярослав Ракицькийвимагає у російських військових покинути Україну.

У п’ятницю ввечері, 25 лютого, у бою під Києвомзагинув ексзахисник Карпат Віталій Сапило.

Ігор Харатін, Євген Макаренко, Богдан Лєднєв, Іван Петряк та Артем Шабанов на мінідипломатичному рівні намагаються допомогти своїй Батьківщині в умовах війни з путінським режимом.

WBO може виключити всіх російських боксерів зі своїх рейтингів.

УЄФА все ще триває обговорення виключення російських клубів з єврокубків через вторгнення Росії в Україну.

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) позбавила Росію Всесвітньої шахової олімпіади.

Союз європейських футбольних асоціацій готовий припинити співпрацю з російським спонсором.

Президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич закликав президента Міжнародного паралімпійського комітету виключити Росію з Паралімпіади в Пекіні.

Світова спортивна спільнота виступає проти Росії. Дайджест дня:

  • ▪️ Манчестер Юнайтед припинив співпрацю з Аерофлотом через війну в Україні
  • ▪️ Норвежці вимагають усунути російських лижників від усіх змагань
  • ▪️ Українські футболісти можуть перестати вважатися легіонерами у Польщі
  • ▪️ На польському телебаченні відмовилися показувати поєдинок російського бійця ММА
  • ▪️ FIS відмінилавсі етапи Кубка світу у Росії
  • ▪️ Формула-1 оголосила про скасування Гран-прі Росії в 2022 році
  • ▪️ В АПЛ дозволили демонструвати український прапор під час матчів
  • ▪️ УЄФА підтвердив перенесення фіналу Ліги чемпіонів з Росії

Футболісти Динамо Тбілісі підтримали Україну на тлі нападу Росії:

Віталій Кличко звернувся до киян та українців. А Володимир Кличко – до міжнародних партнерів із закликом об’єднати зусилля для допомоги Україні в боротьбі з агресором. "Дорогі українці! Дорогі кияни! Те, що зробила Росія, – це велика трагедія. Трагедія не тільки для України. Це трагедія для всієї Європи. Але переконаний в тому,  що ми вистоїмо. Вистоїмо і зможемо показати наші силу і дух. Хочу проінформувати вас. В Києві працюють усі підприємства критичної інфраструктури. Є подача тепла, електроенергії, води. Працює громадський транспорт. До речі, він зараз працює безкоштовно. Але я просив би ним користуватися виключно, коли є нагальна потреба. Будь ласка! Зараз залишайтеся вдома! Не панікуйте! Ми працюємо і зробимо все, щоб ситуація в Києві була під контролем. Ми на контакті з військовими, які зараз захищають наші міста, нашу країну. Ми повинні вистояти!" - наголосив Віталій Кличко.

Володимир Кличко підкреслив, що агресія, спрямована проти України, може перекинутися не тільки на Європу, а й на весь світ.

"Звертаюсь до міжнародних партнерів! У ці дні відбувається трагедія в Україні. В нашій державі. Ця трагедія і безглузда війна може захопити і ваші домівки. Може перекинутися не тільки на Європу, а й на весь світ. Спільними зусиллями необхідно зупинити цю агресію. Цю безглузду війну, в якій переможців не буде. Ми повинні бути єдиними проти російської агресії. Разом ми - сила! Підтримайте Україну", - наголосив Володимир Кличко.

Півзахисник Шахтаря Тарас Степаненко відреагував на напад Росії на територію України: "Ні війні в Україні! Ми разом! Ми вистоїмо! Зберігайте спокій. Наскільки це можливо. Вірю, що все буде добре".

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Taras Stepanenko (@tarasstepanenko)

Українська тенісистка Даяна Ястремська прокоментувала вторгнення російських військ до України: "Стільки болю та страху. Я у своєму рідному місті й залишаюсь зі своєю сім’єю.  Я не пішла з дому, щоб займатись своїм улюбленим заняттям. В Україні війна! Я люблю усіх вас та щиро вірю, що скоро мир буде відновлено. Залишайтесь в безпеці, ваша Даяна".

Голкіпер Шахтаря та збірної України Андрій Пятов відреагував на початок Росією війни проти України: "Зберігаємо спокій. Тримаємося. Україна переможе".

Головний тренер Шахтаря Де Дзербі відмовився покидати Україну.

Колишній форвард Динамо та збірної України Артем Кравець в Instagram оцінив повномасштабне вторгнення Росії до України: "Горіти тобі, суко, в пеклі".

Клуби німецької Бундесліги Гоффенгайм та Майнц виступили із заявою у зв’язку з початком наступальних дій Росії на територію Україну.

4-разовий чемпіон світу Формули-1 Себастьян Феттель: "Сьогодні вранці був шокований через новини в Україні. Це жахливо. Як ви знаєте, у нас у календарі є гонка у Росії, але я вважаю, що не повинен туди їхати. І не поїду туди. Я не знаю, яка позиція в інших, але у мене саме така. Зараз люди гинуть через безумця при владі".

Гравець Динамо та збірної України Віктор Циганков прокоментував початок наступальних дій Росії на територію України: 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Viktor Tsygankov 🇺🇦 (@viktortsygankov)

Російський журналіст та коментатор Василь Уткін висловився про вторгнення РФ в Україну: "Найгірший день у житті. Рекорд побито. Здається, із цим рекордом зараз буде як із Овечкіним. Він оновлюватиметься регулярно. Морок і безсилля. Не думав, що в моєму житті буде такий день".

Чернігівська Десна оприлюднила свою позицію щодо агресії Росії проти України: "Друзі, для України настав скрутний час. Намагайтеся не панікувати, перевірити всю наявну інформацію, довіряйте лише офіційним джерелам, а головне - допомагайте один одному та забудьте про все, що нас відрізняє. Від Ужгорода до Донецька, від Одеси до Чернігова, фанати Десни, Шахтаря, Металіста, Динамо, усі ми - українці! Час об'єднатись! Вірте у наших хлопців із ЗСУ! Разом переможемо! Слава Україні!".

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений DesnaFC official (@desnafc)

Колишній гравець Дніпра Матеус відреагував на початок широкомасштабної війни в Україні з Росією: "Бог із тобою, Україно. Все буде добре".

Федерація бобслею та скелетону України вимагає ізолювати всіх спортивних представників Росії від участі у будь-яких міжнародних спортивних заходах: 

Ворскла відреагувала на широкомасштабне вторгнення військ РФ на територію України: 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений FC Vorskla Poltava Official (@fcvp.official)

Український захисник Зеніту Ярослав Ракицький відреагував на широкомасштабне вторгнення військ РФ на територію України:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Yaroslav_Rakitskyy_official (@rakitskyy_official)

Колишній гравець Динамо Каха Каладзе, який зараз є мером Тбілісі, відреагував на вторгнення Росії до України:

Українська кіберспортивна команда NaVi відреагувала на вторгнення РФ до України: 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений NAVI (@natus_vincere_official)

УЄФА у п'ятницю проведе позачергове засідання виконкому через вторгнення російських військ в Україну.

Україна взяла в полон перших російських військових з початку вторгнення Росії. 

Президент УАФ Андрій Павелко: "Друзі, зберігаємо спокій і підтримуємо Збройні сили України! Ми вистоїмо і переможемо! Слава Україні!"

Київ-Баскет відреагував на сьогоднішнє військове вторгнення РФ на територію України:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений БК "Київ-Баскет" (@kyivbasket)

Півзахисник Олександрії Сергій Рибалка відреагував на початок широкомасштабної війни в Україні з Росією: "Тварюко, помри вже нарешті".

Польський журналіст Марек Школьніковський: "У зв’язку з цією ситуацією Росію слід виключити з усіх спортивних змагань. Призупиняємо підготовку до поїздки до Москви на матч. Я буду просити УЄФА припинити рекламу Газпрому та консортів. Світ спорту має бути солідарним".

Колишній нападник Шахтаря Дентіньйо відреагував на початок широкомасштабної війни в Україні з Росією: "Молимося за Україну".

Український плавець Андрій Говоров: "Абсолютно впевнений, що українська армія має усі ресурси для стримування агресора. Якщо порівнювати конфлікти 2008 року проти Грузії та Чечню, то Росії знадобилося набагато більше зусиль, аби створювати конфлікти. Не треба панікувати, а робити ті дії, які потрібні для вашої сім'ї, для вашого оточення".

Увага! Окрім військової агресії, зараз проти України ведеться інформаційна війна!

  • В жодному разі не довіряйте тому, що пишуть в коментарях!
  • Не читайте російські ЗМІ та канали. 
  • Сприймайте лише офіційну та підтверджену інформацію
  • І головне – не піддавайтеся паніці, бо цим ми допомагаємо ворогу.
  • Слава Україні! Разом – переможемо!

Головний тренер Динамо Мірча Луческу прокоментував вторгнення Росії в Україну: Всі спортивні заходи в Україні призупинено на 30 днів. Я не поїду з Києва і не повернуся до Румунії. Я не боягуз. Сподіваюся, що ця війна, розпочата ідіотами, буде зупинена якнайшвидше. Ніколи не думав, що війна розпочнеться".

Півзахисник Аталанти Руслан Маліновськийзакликав поширювати інформацію про вторгнення російських військ на територію України та  розмістив посилання на реквізити для фінансової допомоги українській армії у протидії військам РФ.

Український тенісист Сергій Стаховський прокоментував напад російських військ на Україну: "Молимося за Україну. Нам це знадобиться".

Донецький Шахтар виступив із заявою у зв’язку з початком наступальних дій Росії на територію Україну: Ми вистоїмо!

Мер Києва Віталій Кличко: "Дорогі кияни! Київ в умовах воєнного стану! Оперативний штаб столиці ухвалив низку рішень у зв’язку з військовою агресією. Від сьогодні в столиці школи та дитячі садочки не працюють. Лікарні, поліклініки і вся медична система столиці працює в посиленому режимі. Балансоутримувачам доручено забезпечити доступ до об’єктів укриття населення. Всі, хто не задіяний в роботі критичної інфраструктури міста, залишайтесь вдома і будьте готові, в разі потреби, прослідувати до укриття. Слідкуйте за офіційною інформацією, та зберігайте, будь ласка спокій", - сказав Віталій Кличко.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений FC Dynamo Kyiv official (@fc_dynamo_kyiv)

Перша ракетка України Еліна Світоліна прокоментувала початок військового вторгнення Росії до України:

Гравець збірної Росії Федір Смолов проти війни з Україною:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Fedor Smolov (@smolovfedor_10)

У зв’язку із введення в Україні воєнного стану, чемпіонат Українипризупинено. Про це повідомляє сайт УПЛ.

Україна прагне миру! І робить для цього все! Звернення Зеленського:

Верховна Рада ввела воєнний стан в Україні у зв’язку з нападом Росії. За таке рішення проголосували 300 депутатів.

Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід прокинулася від вибухів у Києві. Про це вона написала у своєму Facebook.

Источник материала
Поделиться сюжетом