ЗМІ: Наталія Королевська та Юрій Солод написали заяви на складання мандатів нардепів
ЗМІ: Наталія Королевська та Юрій Солод написали заяви на складання мандатів нардепів

ЗМІ: Наталія Королевська та Юрій Солод написали заяви на складання мандатів нардепів

Вони є фігурантами нещодавнього розслідування Михайла Ткача «Батальйон Дубай».

Народні депутати від забороненої нині в Україні «ОПЗЖ» Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод написали заяви на складання мандатів. Про це повідомило видання «Українська правда» з посиланням на власні джерела у парламенті та в колишній фракції ОПЗЖ.

У виданні нагадали, що Королевська та Солод є фігурантами розслідування «Батальйон Дубай».

Нагадаємо, нещодавно «Українська правда»опублікувала нове розслідування журналіста Михайла Ткача «Батальйон Дубай». За інформацією співрозмовників видання, до Дубая вже перебрались депутати від забороненої нині в Україні «ОПЗЖ» Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод, Вадим Столар, часто прилітає депутат Суто Мамоян.

Також журналіст знайшов на пляжі лідерку партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко та зустрів у місті телеведучого Савіка Шустера.

Партію «ОПЗЖ» в Україні заборонили 20 червня. При цьому у СБУ повідомили про причетність провідних функціонерів «ОПЗЖ» до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі; поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України; пропаганду війни та насильства з боку представників «ОПЗЖ».

Парламентська фракція «ОПЗЖ» налічувала 44 нардепи. Після 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, зі складу цієї фракції почали виходити окремі депутати. Повідомлялось, що заяви на вихід з фракції «ОПЗЖ» написали Вадим Столар, Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман.

Пізніше 25 нардепів створили свою депутатську групу «Платформа за життя та мир». Серед депутатів, що приєдналися до групи, також були Наталія Королевська та Юрій Солод. 14 квітня фракція «ОПЗЖ» припинила роботу у парламенті.

13 січня  Верховна Рада України позбавила депутатських мандатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна. Усі вони підозрюються у державній зраді. Офіційною підставою позбавлення мандатів є втрата ними громадянства України. 

Крім того, Рада позбавила мандата Андрія Аксьонова, який сам написав заяву про складання мандата депутата ВРУ. 

16 січня у Верховній Раді зібрали 150 підписів під зверненням до спікера щодо позбавлення депутатських мандатів представників забороненої партії «ОПЗЖ». У зверненні до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, під яким зібрали потрібну кількість підписів, йдеться про включення до порядку денного найближчого пленарного засідання парламенту низки відповідних законопроєктів, які дозволять позбавити мандатів представників забороненої партії.

Раніше через втрату громадянства Верховна Рада вже позбавила мандату нардепа Вадима Рабіновича, а за власною заявою ще 15 березня — підозрюваного у держзраді Іллю Киву, який зараз переховується в Росії.

2 грудня президент Володимир Зеленський передав на розгляд голові Верховної Ради петицію про позбавлення мандата всіх депутатів колишньої «ОПЗЖ» у Верховній Раді, яку подав народний депутат Олексій Гончаренко. Президент у відповідь на петицію нагадав, що за законодавством рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України ухвалюється за поданням профільного комітету більшістю від конституційного складу ВР.

Фото: УНІАН

Теги по теме
Оппозиционная платформа - За жизнь нардепи
Источник материала
Поделиться сюжетом