Байден вшанував жертв Голодомору та прирівняв дії путіна до сталінських репресій: подробиці
Байден вшанував жертв Голодомору та прирівняв дії путіна до сталінських репресій: подробиці

Байден вшанував жертв Голодомору та прирівняв дії путіна до сталінських репресій: подробиці

Президент США зробив заяву у річницю Голодомору

У США ще раз провели аналогію між Голодомором, який влаштував СРСР українцям у 30-х роках, із діями російських окупантів в нинішні часи.

Як йдеться у заяві президента США Джо Байдена, оприлюдненій пресслужбою Білого дому, дев’яносто років тому Україна пережила жахливі події.

"Мільйони українців — чоловіків, жінок і дітей — страждали та померли від голоду в період з 1932 по 1933 рік через штучний голод. Сталін та його режим систематично захоплювали українське зерно та ферми та переправляли українське зерно в інші частини СРСР як тактику придушення національної ідентичності України", — йдеться у повідомленні.

Глава Білого дому нагадав, що зараз за наказом російського диктатора володимира путіна здійснюються удари по українській сільськогосподарській інфраструктурі — спалюються поля, руйнуються зерносховища та обстрілюються порти. При цьому він зазначив, що це не просто напад на економічну безпеку України, а спроба підірвати продовольчу стабільність у всьому світі.

"У цю річницю ми згадуємо і шануємо всіх, у минулому та сьогоденні, хто пережив такі труднощі та продовжує боротися з тиранією. Ми також підтверджуємо свою відданість запобіганню стражданням, захисту основних свобод та реагуванню на порушення прав людини, коли та де б вони не відбувалися.. Ми єдині з Україною", — додав Байден.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що раніше кілька країн визнали Голодомор геноцидом. Йдеться про Словенію, Ірландію та Молдову та Румунію.

Теги за темою
Україна Джо Байден
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader