"Фількіна грамота": Мазепа в суді емоційно висловився про справу та можливу заставу
"Фількіна грамота": Мазепа в суді емоційно висловився про справу та можливу заставу

"Фількіна грамота": Мазепа в суді емоційно висловився про справу та можливу заставу

Чи буде вносити заставу

Затриманий Державним бюро розслідувань у справі незаконної приватизації земельних ділянок у Київській області бізнесмен Ігор Мазепа, назвав судовий процес навколо нього "фількіною грамотою".

Про це він сказав в коментарі РБК-Україна. На питання, чому зараз на нього завели цю кримінальну справу, Мазепа вважає, що це "свавілля з боку силовиків та спроба тиску на бізнес".

Його запитали чи планує він вносити заставу, у разі якщо її призначить суд. Мазепа сказав: "Не варто забігати на перед".

Зазначимо, що предметом досудового розслідуванняу кримінальному провадженні проти нього є"встановлення обставин протиправної передачі у приватну власність для ведення індивідуального садівництва земельних ділянок, на яких розміщені гідротехнічні споруди Київської ГЕС стратегічного значення".

Окрім цього, Мазепа є власником заміського комплексу Shelest та девелопером котеджного містечка Goodlife park. У документах також йдеться, що "замовником заволодіння земельними ділянками" був Мазепа, який "заздалегідь організував довірених йому осіб для виконання злочинних дій у складі злочинної організації".

Його було затримано у четвер, 18 січня, при спробі перетнути кордон. Мазепа прямував до Польщі через пункт пропуску "Шегині".

Раніше "Телеграф" писав, що за інформацією пресслужби компанії Concorde Capital, затримання Ігоря Мазепи пов’язане з його позицією на захист бізнесу в України.

Теги за темою
Суд Корупція ДБР
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader