19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Комітет відправив на доопрацювання законопроект Ткаченка про медіа
Комітет відправив на доопрацювання законопроект Ткаченка про медіа

Комітет відправив на доопрацювання законопроект Ткаченка про медіа

Комітет Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики в ході засідання прийняв рішення відправити на повторне перше читання законопроект № 2693 "Про медіа". Про це повідомив нардеп від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін на своїй сторінці в Facebook.

зокрема, комітет в ході сьогоднішнього засідання переглянув свій висновок щодо законопроекту.

"Перша перемога здорового глузду над турборежимными ініціативами "Слуг народу": Гуманітарний Комітет Ради скасував власне ж рішення і повернув драконівський закон про медіа для доопрацювання. Вітаю всіх причетних до цієї хоч і маленької, але перемоги", - написав Кузьмін.

Нагадаємо, що в січні комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Раді підтримати за основу цей законопроект.

Нагадаємо, в грудні минулого року у Раді зареєстрували законопроект про медіа.

Законопроект передбачає введення так званого Кодексу роботи ЗМІ. А головним органом, який буде здійснювати нагляд за медіаринку, буде Нацрада з питань ТБ і радіомовлення.

Ініціаторами стали 10 народних обранців: Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлизавета Богуцька, Тетяна Рябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотів і Тетяна Циба.

Згідно пояснювальній записці, прийняття законопроекту має створити необхідні сучасні європейські умови для задоволення інформаційних потреб українців, ефективного розвитку сфери надання аудіовізуальних медиасервисов з використанням нових технологій.

Сам законопроект викликав масу невдоволення серед медійників, громадських організацій та нардепів. Проект закону розкритикував і Нацспілка журналістів України і закликав уряд припинити його обговорення. Активісти ГО також заявили, що законопроект буде мати негативні наслідки для інформаційного суспільства як такого.

Детальніше про те, як в Україні планують зарегулювати сферу медіа, читайте ТУТ.

Источник материала
Поделиться сюжетом