9 жовтня — Форум Культнаступу у Києві
9 жовтня — Форум Культнаступу у Києві

9 жовтня — Форум Культнаступу у Києві

Учасники форуму оприлюднять Маніфест Культнаступу з описом цілей і завдань ініціативи.

У середу, 9 жовтня, о 14:30 у Києві розпочнеться Форум Культнаступу за участі представників громадського сектору, культурних індустрій, митців, військових, народних депутатів та урядовців.  

«Культурно-інформаційний простір є важливим полем бою, а наступальна культурна політика — необхідною передумовою нашої перемоги, — переконані ініціатори форуму. 

Мета Культнаступу — об’єднати зусилля влади, громадянського суспільства і культурних індустрій для наступальної культурної політики, що передбачає безповоротне звільнення культурно-інформаційного простору від російського впливу і активне просування українських інтересів у світі», — кажуть організатори. 

У роботі форуму візьмуть участь письменники-військовослужбовці Сергій Жадан і Ярина Чорногуз, українська фехтувальниця Ольга Харлан, голова Центру громадянських свобод (лауреат Нобелівської премії миру) Олександра Матвійчук, кінорежисер Олесь Санін, видавці Віктор Круглов,  Мар’яна Савка, Богдан Логвиненко, історик Владлен Мараєв, директор Київського безпекового форуму дипломат Данило Лубківський. 

Серед представників влади до участі в заході запрошені міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький, міністр цифрової трансформації, віце-прем’єр Михайло Федоров, голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, народні депутати Євгенія Кравчук і Володимир В’ятрович, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, очільниця Українського інституту книги Олександра Коваль та генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко. 

Деталі заходу, програма та реєстрація для учасників https://www.kultnastup.org/ 

Реєстрація для журналістів – https://forms.gle/n99sUz9z8mwZjZci9

e-пошта: kultnastup@gmail.com

Захід відбудеться в центрі Києва, точне місце зустрічі  організатори повідомлять після реєстрації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader