20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Підсумки Олімпійських ігор у Токіо: скільки медалей завоювали українські спортсмени та на якому місці Україна в загальному заліку
Підсумки Олімпійських ігор у Токіо: скільки медалей завоювали українські спортсмени та на якому місці Україна в загальному заліку

Підсумки Олімпійських ігор у Токіо: скільки медалей завоювали українські спортсмени та на якому місці Україна в загальному заліку

8 серпня завершилася Олімпіада—2020 в Токіо. Україна показала непоганий результат, повторивши свій успіх 2012 року на Олімпійських іграх у Лондоні. Скільки медалей завоювали українські спортсмени та на якому місці Україна в загальному заліку, розповідаємо далі.

Підсумки Олімпійських ігор у Токіо

Українські спортсмени успішно завершили свої виступи на Олімпіаді—2020. Так, загалом наші спортсмени вибороли 19 медалей. Серед них 1 «золото», 6 срібних нагород та 12 бронзових медалей. Така кількість відзнак дозволила Україні у загальному заліку зайняти 44 місце серед країн-учасниць. Оцінювати результат можна з різних точок зору, однак це виявилося найгірше для України місце на Олімпіаді з часів отримання незалежності. У медальному заліку Україна опинилася на сходинці між Косово та сусідньої Білоруссю.

За загальною кількістю нагород Україна в двадцятці країн — вона отримала 16 місце. 

П’ятірка кращих країн на Олімпіаді—2020 — це США, Китай, Японія, Велика Британія та Росія.

Українські спортсмени на Олімпіаді-2020 в Токіо

Хто з українських спортсменів показав кращі результати

Усього на цьогорічній Олімпіаді виступали 157 спортсменів з України. Вони представили нашу державу у 25 видах спорту (із 30 можливих).

«Золото» на Оімпіаді—2020 виборов український спортсмен і політик Жан Беленюк. Він виступає у греко-римській боротьбі. 

Жан Беленюк виборов "золото" Олімпіади-2020

Срібні медалі завоювали Олександр Хижняк (бокс), Людмила Лузан та Анастасія Четверікова (каноїстки), Анжеліка Терлюга (карате), Михайло Романчук (плавання), Парвіз Насібов  (греко-римська боротьба), Олена Старикова (велотрек).

Україна також цьогоріч має 12 бронзових медалей. Їх принесли Ярослава Магучих, Станіслав Горуна, Людмила Лузан, Марта Федіна, Анастасія Савчук, Ірина Коляденко, Алла Черкасова, Дар’я Білодід, Олена Костевич, Олег Омельчук, Михайло Романчук, Еліна Світоліна, Ігор Рейзлін. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як Ольга Харлан покинула Олімпіаду-2020. Вона була фавориткою на перемогу у фехтуванні. Що пішло не так, читайте в матеріалі. 

Також портал MY.UA писав, що білоруські спортсмени масово відмовляються повертатися на батьківщину з Олімпіади і тікають до Європи.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом